Alertă Roșie de Incendiu Vânturi Puternice și Căldură Intensă – Aparatul de Stat în Alertă Maximă

Rezumatul stirilor

Protecția Civilă a emis astăzi 29 iunie o alertă “roșie” pentru risc mare de incendiu punând întregul aparat de stat în alertă maximă. Meteorologii avertizează că vânturile nordice furtunoase în combinație cu temperaturile ridicate vor crea condiții extrem de periculoase pentru incendii în centrul și sudul țării.

Detalii stiri:

Conform prognozelor regiunile Attica Citera Beoția Evia Argolis Fthiotida Phocis Corint Arcadia Laconia Creta și insulele Ciclade din nord-estul Mării Egee sunt expuse unui risc foarte mare de incendiu (categoria 4) pe parcursul zilei de sâmbătă.

Pentru a face față acestei situații critice Detașamentul de Pompieri a intrat în etapa a doua de pregătire operațională care include patrule de supraveghere aeriană și patrule terestre de pompieri poliție și forțe militare. Personalul Serviciului de Pompieri din unitățile regionale afectate este pus în alertă parțială pentru a răspunde prompt oricăror situații de urgență.

De asemenea Planul de acțiuni de protecție civilă a fost activat în zonele menționate incluzând măsuri preventive precum interzicerea circulației vehiculelor și a accesului excursioniștilor în pădurile naționale și alte zone vulnerabile. Aceste măsuri sunt esențiale pentru a preveni izbucnirea și extinderea incendiilor forestiere în condițiile meteo extrem de periculoase prognozate.

Autoritățile fac apel la cetățeni să fie vigilenți și să urmeze instrucțiunile oficiale pentru a evita orice incident nefericit în această perioadă de risc maxim.