Un cutremur cu magnitudinea 5,1 îi îngrozește pe locuitorii din nordul Turciei: frica și panica mătură populația într-un nou cutremur

Un cutremur cu magnitudinea 5,1 a lovit nord-vestul Turciei într-un eveniment remarcabil luni, determinând locuitorii să iasă în stradă cu amintiri reînnoite despre dezastrele anterioare într-o reacție imediată și nu au fost raportate răniți sau pagube grave.

Potrivit Agenției de Management al Dezastrelor (AFAD), epicentrul cutremurului a fost în Marea Marmara, lângă orașul Gemlik din provincia Bursa, unde intensitatea cutremurului a ajuns la 5,1 pe scara Richter. Cutremurul a avut loc la ora locală 10:42 a.m., la o adâncime estimată la aproximativ 9 kilometri (5,6 mile).

Haber Turk TV a spus că locuitorii din Istanbul și din zonele învecinate au simțit cutremurul, determinând oamenii să-și părăsească casele și birourile într-o stare de anxietate și teamă.

Acest cutremur are loc la aproximativ un an după ce un cutremur devastator de 7,8 grade a lovit 11 provincii din sudul și sud-estul Turciei, pe lângă zonele din nordul Siriei, soldând cu moartea a peste 50.000 de oameni în Turcia și provocând distrugeri masive.

Aceste noi evenimente ridică din nou întrebări despre pregătirea infrastructurii și planurile de urgență ale Turciei pentru a face față dezastrelor naturale și aduc în minte marile provocări cu care se confruntă țara în confruntarea cu aceste fenomene naturale periculoase.