Taxiuri: vor înceta să funcționeze joi, 16 noiembrie și vor opri 24 de ore miercuri, 22 noiembrie

Greva taximetriei va începe joi, 16 noiembrie, potrivit unui anunț al Sindicatului Taximetriștilor din Attica (SATA). Mai exact, vor opri munca joi, 16 noiembrie, de la 09:00 la 16:00, și vor intra în grevă de 24 de ore miercuri, 22 noiembrie, ca răspuns la noua lege fiscală „Reducerea evaziunii fiscale”.

Joi va avea loc un marș de protest de pe strada Atena până la Ministerul Finanțelor și apoi la Ministerul Transporturilor, unde va fi ridicat protestul. S-a convenit ca marșul să înceapă la ora 9.30, la intersecția străzii Spapiro Patsi și strada Athena. Mai detaliat, în declarația sa, acuză guvernul că ignoră toate argumentele persoanelor care desfășoară activități independente și că continuă să pună în aplicare planul Pissarides și că închide ochii la companiile multinaționale și „grupurile mari de afaceri”.

Anunțul spunea, printre altele, „Acest guvern intenționează să angajeze toți independenții și independenții. Prin măsuri orizontale, va expulza 750.000 de muncitori, despre care se crede că sunt evazori fiscale”. Glumești? Ce ne spun ei? Din cele 200 de miliarde de PIB grecesc, evaziunea fiscală se ridică la circa 600 de milioane, iar cu această lege vom fi pedepsiți?

În același anunț, sindicatul a precizat că „guvernul consideră că succesul este garantat pentru toți angajații independenți care desfășoară activitate comercială”. Deoarece deteriorarea proprietății individuale este posibilă, de ce să nu aplicați aceeași tactică marilor corporații și corporațiilor multinaționale de cel mai înalt fel? De ce să le acordați imunitate fiscală? De ce le permiteți să facă profit la noi și să nu plătească nici măcar un cent?

Share the news with your friends