Turcia: Sute de susținători Erdogan sărbătoresc în Hagia Sofia, strigând „Allah Akbar”

Alegătorii și susținătorii lui Recep Tayyip Erdogan au revărsat în stradă pentru a sărbători realegerea președintelui turc.

Susținătorii lui Erdogan sărbătoresc cu steaguri și cântece, o stare de spirit care a predominat pe toată durata campaniei electorale.

Sute dintre ei au intrat chiar în Hagia Sofia , unde au strigat „Allah Akbar”, așa cum se arată în videoclipul publicat de turcul Sabah.
Erdogan este de așteptat să viziteze Hagia Sofia, care a fost transformată într-o moschee, mâine dimineață și să se roage pentru a lega victoria sa electorală cu căderea orașului.

Anterior, președintele Recep Tayyip Erdogan s-a declarat câștigător al celui de-al doilea tur al alegerilor prezidențiale din Turcia.

Al doilea tur al alegerilor a fost încheiat cu sprijinul poporului , a spus Erdogan și le-a mulțumit cetățenilor care au mers la vot.
Singurul câștigător este Turcia, a subliniat el, deși nu a omis să menționeze că Partidul Republican Popular de opoziție îl consideră responsabil pe candidatul Kilicdaroglu pentru performanța sa slabă.

„Națiunea noastră ne-a încredințat responsabilitatea de a guverna țara în următorii cinci ani”, a spus el de pe acoperișul unui autobuz parcat în fața reședinței sale din Istanbul, lângă care se adunase o mulțime entuziastă.
„Vom respecta toate promisiunile pe care le-am făcut oamenilor”, a subliniat șeful statului, declarând că „fiecare alegere este o renașter

Τουρκια

Τουρκία