Incendiile forestiere majore devastează nordul Greciei, evacuând opt sate

Sâmbătă, autoritățile elene au evacuat opt ​​sate din apropierea graniței de nord-est cu Turcia, unde un mare incendiu forestier scăpa de sub control din cauza vântului puternic.

Serviciul de pompieri a declarat că peste 130 de pompieri, asistați de 14 avioane care aruncă apă și trei elicoptere, se străduiau să țină focul și că au fost trimise întăriri din alte părți ale țării. Incendiul forestier a izbucnit sâmbătă dimineața devreme în apropiere de satul Melia, la est de orașul Alexandroupolis.

De asemenea, nu au existat rapoarte imediate privind rănirea pompierilor sau a locuitorilor, dar autoritățile au spus că unele case au suferit pagube în două dintre satele evacuate.

Anterior, o porțiune a unei autostrăzi importante din zonă a fost închisă din cauza fumului puternic.

De asemenea, el i-a sfătuit pe locuitorii din Alexandroupolis să-și țină ferestrele închise din cauza fumului care se întindea peste oraș din cauza incendiului.

Un alt incendiu de pădure mai mic ardea în afara Salonicului, în nord, al doilea oraș ca mărime al Greciei. Anterior, pompierii au controlat și un incendiu pe insula vestică Kefalonia.

Pompierii au emis o alertă maximă pentru incendii de vegetație în weekend.

Share the news with your friends