Evenimente dramatice în Parnitha: Localitatea Agia Paraskevi din Menidi este evacuată – primele locuințe sunt afectate de incendiu

Situația este tensionată pe frontul incendiilor din Parnitha. Focul s-a propagat în ambele direcții. Eforturile pompierilor sunt îngreunate de vânturile puternice.

Incendiul care a izbucnit în zona Phyli de la poalele Muntelui Parnitha în jurul orei 12:00, marți (22/8), continuă să se extindă și în a doua zi. Vânturile puternice au contribuit la rapiditatea răspândirii flăcărilor. În cursul nopții, pompierii au luptat pentru a proteja zonele rezidențiale de avansul incendiului Parnitha.

Locuitorii din Agia Paraskevi, Menidi, au primit ordin de evacuare la ora 10:30 dimineața. Focul în continuare se răspândește, îngreunând munca pompierilor. Conform informațiilor de la ERT, flăcările au pătruns deja în primele locuințe.

În acest moment, incendiul se îndreaptă către zona Amygdaleza.

În primele ore ale dimineții, aeronavele au fost ridicate pentru a interveni și a împiedica distrugerea mai multor locuințe. Ultimele informații de la serviciile de pompieri arată că focul se concentrează pe două fronturi principale: unul în zona Dekelia (Menidi) și altul în Agios Ioannis Rossos.

Evenimente dramatice în Parnitha: Localitatea Agia Paraskevi din Menidi este evacuată - primele locuințe sunt afectate de incendiu

 

Evenimente dramatice în Parnitha: Localitatea Agia Paraskevi din Menidi este evacuată - primele locuințe sunt afectate de incendiu

Evenimente dramatice în Parnitha: Localitatea Agia Paraskevi din Menidi este evacuată - primele locuințe sunt afectate de incendiu

Pompierii își pun mari speranțe în faptul că focul nu va ajunge și nu va pune în pericol Pădurea Națională.

Lupta împotriva incendiilor este în desfășurare în zona Agia Paraskevi încă de dimineață. Cu precauție, trei cămine de bătrâni care adăposteau 150 de persoane au fost evacuate, conform declarațiilor viceprimarului orașului Acharna, Stathis Topalidis, pentru ERT. “Toți sunt în siguranță și bine. Am evacuat și mănăstirea Agia Paraskevi”, a adăugat el.

În zonele Hasia și Panorama, incendiile încă mai dau bătăi de cap. De asemenea, a fost identificat un nou focar de incendiu în zona Dardiza.

Incendiul din Menidi este la o suflare departe de case

Incendiul din Parnitha este aproape de case

Incendiul este în apropierea caselor din Menidi

Eforturi susținute ale pompierilor
Pentru a stinge focul, un total de 202 de pompieri lucrează, fiind desfășurate 9 grupe de intervenție și 65 de vehicule. În plus, începând cu primele ore ale dimineții, 2 avioane și 5 elicoptere sunt implicate în lupta împotriva flăcărilor, iar sprijinul acestora va fi consolidat pe parcurs. Pompierii voluntari, cisternele de apă și echipamentele Armatei și Guvernului Local sprijină eforturile de intervenție.

În paralel, se construiesc baraje și zone de protecție pentru a încetini avansul incendiului, care se propagă rapid din cauza prezenței pădurii de pini.

Flăcările se apropie tot mai mult de locuințe, iar anumite drumuri sunt închise din cauza incendiului. Circulația vehiculelor este afectată în mai multe zone.

Aceasta este situația în momentul de față.