Incendiul din Evros în scădere 935 000 de acri consumați de flăcări video

Incendiul care a avut loc în regiunea Evros din nord-estul Greciei și care a continuat să se extindă timp de 17 zile consecutive pare că începe să fie sub control.

Conform informațiilor furnizate de postul de televiziune de stat ERT, de duminică târziu, adică începând cu 3 septembrie 2023, nu mai exista un foc activ. Cu toate acestea, echipele de intervenție rămân vigilenți pentru a preveni orice reapariție a incendiului, cu atenție sporită în zona pădurii Dadia, unde focul încă persistă, dar într-o formă mai redusă.

Incendiul din Evros în scădere 935 000 de acri consumați de flăcări video

În prezent, la fața locului sunt mobilizate 740 de pompieri, sprijiniți de 124 de vehicule și cinci avioane specializate pentru stingerea incendiilor. Echipele internaționale care au oferit asistență în ultimele zile încep să se retragă treptat.

În plus, se așteaptă precipitații în regiunea Evros marți după-amiază, ceea ce ar trebui să ajute semnificativ la stinsul complet al incendiului.

Incendiul din Evros în scădere 935 000 de acri consumați de flăcări video

Conform celor mai recente date furnizate de Serviciul Copernicus pentru Schimbări Climatice, susținut de Uniunea Europeană, suprafața totală afectată de acest incendiu forestier din Evros, rezultat din unirea incendiilor din Alexandroupoli și Dadia, depășește 935.000 de acri (actualizat la 2 septembrie 2023, ora locală 11:31).

Imagini aeriene realizate cu o dronă au surprins amploarea acestui dezastru ecologic.

Share the news with your friends