Avertisment meteorologic urgent de la EMY Ploi torențiale și furtuni până miercuri consultați hărțile

În următoarele zile, vremea în țara noastră va cunoaște o deteriorare semnificativă, în perioada de luni, 4 septembrie 2023, până miercuri, 6 septembrie 2023. Vor fi înregistrate ploi abundente, furtuni, posibil însoțite de grindină, precum și o activitate electrică semnificativă, însoțite de vânturi puternice și o scădere notabilă a temperaturii.

Această schimbare se datorează unei zone de presiune scăzută care se va deplasa de la nordul Balcanilor către sud, afectând majoritatea regiunilor noastre. Zonelor cele mai expuse la precipitații semnificative vor fi Tesalia, Sporadele, centrul și estul Stereei, nordul Evia și Peloponezul.

Iată mai multe detalii:

A. Se anticipă ploi abundente și furtuni în următoarele zile:

Luni, 4 septembrie 2023:

a. Ploile și furtunile vor începe în regiunile vestice și centrale ale Macedoniei, iar mai târziu, în cursul dimineții, se vor extinde către estul Macedoniei și Tracia. În după-amiaza târzie, fenomenele se vor concentra în special în Macedonia Centrală, în special în prefecturile Pieria și Imathia.

b. Ploile și furtunile vor începe din prânz în Epir, Tesalia, Sporade și se vor răspândi treptat în Insulele Ionice, Sterea și Evia.

c. Din începutul după-amiezii, ploile și furtunile vor afecta Peloponezul, mai ales în vest și nord.

Marți, 5 septembrie 2023:

a. În continuare, se vor înregistra ploi și furtuni în Epir, Insulele Ionice, vestul Stereei și vestul Peloponezului, până în cursul după-amiezii.

b. În continuare, în Macedonia Centrală (în special în prefecturile Pieria, Imathia și Halkidiki), Tesalia, Sporade, Sterea centrală și de est (în principal în prefecturile Evrytania, Fthiotida și Beotia, și temporar în prefectura Attica, în special în vestul și nordul acesteia), Evia (în principal nordul), estul și sudul Peloponezului și vestul Cretei vor fi afectate de ploi și furtuni.

c. Din prânz până seara, fenomenele meteorologice se vor întinde și către vestul Cicladelor și insulele din nordul și estul Mării Egee.

Miercuri, 6 septembrie 2023:

Ploi și furtuni vor continua să afecteze Tesalia, Sporadele, centrul și estul Stereei (în special prefecturile Evrytania, Fthiotida și Beotia), nordul Eviei, estul și sudul Peloponezului, precum și vestul și sudul Cretei. Fenomenele se vor diminua în intensitate în timpul serii, cu excepția regiunilor Tesaliei și Sporadelor, unde vor persista până în primele ore ale dimineții de joi.

B. De asemenea, se așteaptă vânturi puternice din nord-est cu o intensitate de 7 până la 8 Beaufort în nordul Mării Egee, începând de luni, 4 septembrie 2023, și continuând până marți, 5 septembrie 2023.

C. Temperatura va scădea semnificativ, cu 6 până la 8 grade Celsius, începând de luni, 4 septembrie 2023, începând din nord și extinzându-se către sud, afectând regiunile ionice și continentale.

Thodoris Kolidas a furnizat și hărți relevante pentru această prognoză meteorologică.

Share the news with your friends