28 de baruri închise pe insula Corfu pentru vânzarea de băuturi falsificate și evaziune fiscală

De miercuri până vineri, pe insula Corfu s-a desfășurat o operațiune organizată de identificare a afacerilor care evadează taxele și vând băuturi adulterate și de contrabandă.

Auditorii fiscali și vamali ai Serviciului Independent de Venituri Publice au participat la operațiune cu ajutorul ofițerilor de poliție greci.

Inspecția a fost efectuată în cel mai sudic punct al insulei, Kavos, care este cunoscută pentru petrecerile vesele ale turiștilor de diferite naționalități sub influența alcoolului.

Aceasta este o zonă care este considerată informal nelocuită, în urma căreia nu s-au efectuat inspecții de mulți ani.

Inspectorii au verificat în același timp mai multe baruri și restaurante din zonă, fiscalii au fost rugați să vadă dacă au fost tăiate și eliberate bonuri, iar vameșii au verificat eventualele cazuri de falsificare sau contrabandă cu băuturi.

Pe parcursul operațiunii, personalul AADE a fost în contact direct cu inspectorii prin sala de operație și a monitorizat derularea inspecției, captând material video și foto în timp real.

În urma controlului, s-a dezvăluit că 26 de unități de alimentație publică nu au emis cel puțin 40.578 de chitanțe în valoare totală de 267.418 euro.

2 firme de catering nu au eliberat 1.204 bonuri cu o valoare totala de 8.252 euro.

7 unități de alimentație publică au vândut băuturi care nu aveau numere diferite marcate, prin urmare au fost considerate contrabandă. S-a prelevat o mostră din 8 denumiri de băuturi, al căror conținut a fost deja trimis la examenul de stat.

Au fost cazuri când auditorii au descoperit că proprietarii barurilor adună băutura rămasă în pahare, o toarnă în sticle și îi distrează pe turiști!

Instalațiile menționate au fost închise timp de 48 de ore și au fost aplicate amenzi.

Verificările continuă și în alte puncte turistice.