O fetiță de 2,5 ani a fost bătută în Creta. Investigațiile sunt în desfășurare, iar mama și partenerul ei sunt arestați

O fetiță de 2,5 ani a fost internată la Spitalul Universitar din Heraklion după ce a fost puternic bătută. Fata a fost găsită după ce poliția a primit rapoarte despre strigăte de durere venite din zona Poros. Mama și partenerul ei au fost arestați sub acuzația de abuz asupra minorului, iar custodia copilului a fost retrasă.

Detalii despre accident
Heraklion Creta – O fetiță de doi ani și jumătate primește tratament în Departamentul de Chirurgie Pediatrică a Spitalului Universitar din Heraklion, după ce a suferit lovituri îngrozitoare la corp și la cap. Incidentul s-a petrecut în seara zilei de vineri, 31 mai, când poliția a primit apeluri de urgență de la locuitorii din zona Poros care indică strigătele dureroase ale unui copil mic care venea dintr-o anumită casă.


Polițiștii au răspuns imediat la raport și l-au găsit pe copil plângând și cu răni evidente. Imediat a fost chemată o ambulanță, iar fata a fost transportată la spital. În acest moment, poliția a arestat mama în vârstă de 21 de ani și partenerul ei de 23 de ani, de origine palestiniană sau siriană, care nu au putut oferi o explicație rezonabilă pentru starea copilului.
Examenele medicale au scos la iveală prezența unor vânătăi anterioare pe lângă noile leziuni, ceea ce a dus la acuzația mamei și a partenerului ei de abuzarea minorului și de a-i pune în pericol.

Aceștia au fost reținuți și duși în fața procurorului din Heraklion luni dimineața, 3 iunie.
La rândul său, Procuratura a emis o hotărâre de retragere a custodiei copilului de la mamă, prin care copilul va fi predat bunicilor ei din partea mamei de îndată ce se vor finaliza controalele medicale. Bunicii solicitaseră custodia copilului pe baza informațiilor de la echipa medicală de urgență.

Acest caz evidențiază violența domestică și abuzul asupra copiilor și solicită acțiuni dure pentru a proteja copiii expuși riscului.