Grecia: Prim-ministrul promite că va începe o luptă împotriva corporațiilor multinaționale care vând produse mai scumpe în Grecia

„Nu suntem o republică bananieră”, a spus premierul grec Kyriakos Mitsotakis și a promis că va începe o luptă împotriva „societăților transnaționale și naționale care își vând produsele la prețuri mult mai mari decât în ​​alte țări”.

Într-un interviu acordat miercuri ANT1, vorbind despre prețurile mari la produsele alimentare și la produsele de primă necesitate de pe piață, premierul a recunoscut că prețurile sunt încă mari, dar a confirmat aici: „observăm începutul sfârșitului în ceea ce privește creșterea. inflația”.

Cât despre prețurile uleiului de măsline, care cresc de la o săptămână la alta, premierul a pus acest fapt pe seama unui „fenomen global”, a negat încă o dată perspectiva reducerii TVA și a vorbit despre măsurile luate de guvern pentru reducerea prețurilor.

Potrivit acestuia, odată cu scăderea prețurilor, veniturile vor continua să crească. Întrucât controlul pieței nu a adus rezultate satisfăcătoare, premierul a decis să trimită „semnale” acelor companii și corporații internaționale care folosesc piața. „Dacă cineva crede că Grecia este o republică bananieră și vinde aceleași mărfuri la prețuri diferite, atunci are mari probleme. dacă este necesar, vom rezolva problema, vom aștepta și vom vedea.”

El a subliniat că este interesat să arate progres economic în toate domeniile, majorând salariile atât în ​​sectorul privat, cât și în cel public.

Și iată că spune: „Vineri seară, nu am găsit o sticlă normală de un litru de ulei de măsline, pe care vroiam să o cumpăr dintr-unul din supermarketuri… Pe rețelele de socializare, grecii scriu că sunt stabilite limite în unele supermarketuri. în nordul Greciei.

Se vând până la 3 sticle de ulei de măsline și aici trebuie să ne gândim că vând ulei care s-a consumat anul trecut, când a valorat aproape jumătate din prețul celui vândut angrosistii anul acesta.”

Share the news with your friends