Prin Portofelul Gov.gr, tranzacțiile tuturor cetățenilor cu bănci și companii de telefonie mobilă și fixă

Prin Portofelul Gov.gr, tranzacțiile tuturor

De marți, 1 noiembrie, cetățenii au posibilitatea de a folosi Portofelul Gov.gr în locul cărții de identitate la bănci și companii de telefonie mobilă și fixă.

Conform nr. 5003/28-10-2022 hotărâre ministerială comună, reglementează:

– procesul de identificare cu Gov.gr Wallet la bănci și companii de telefonie mobilă și fixă ​​și

– procesul de eliberare a actului de identitate pentru entitățile de mai sus în cazurile în care acestea sunt obligate să păstreze o fotocopie a cărții de identitate a poliției;

Mai exact, de la 1 noiembrie, cetățenii pot folosi Portofelul Gov.gr pentru tranzacțiile cu instituțiile de credit și organizațiile financiare, precum și cu furnizorii de telefonie fixă ​​și mobilă. Autentificarea fiecărei copii digitale este exact aceeași ca din iulie pentru toate celelalte tranzacții și se face cu codul QR al copiei digitale. Specific:

De îndată ce cineva scanează codul QR al unui cetățean prin aplicația Gov.gr Wallet, acesta din urmă primește o notificare din aplicație pentru a da aprobarea controlorului pentru a-și verifica informațiile.

După ce cetățeanul aprobă cecul, pe ecranul aplicației apare un cod din șase cifre, pe care trebuie să-l dicteze sau să-l arate verificatorului, care la rândul său îl introduce pe propriul dispozitiv.

După finalizarea procesului, atunci și numai atunci datele de copiere digitală sunt afișate o dată și numai pe dispozitivul controlerului, fără posibilitatea de a salva.

În plus, pentru acele tranzacții cu bănci și companii de telefonie mobilă și fixă ​​până în prezent era necesară păstrarea unei fotocopie a cărții de identitate a poliției, acum este posibilă eliberarea unui document digital care să cuprindă toate informațiile necesare. Crearea documentului se va face cu aprobarea cetățeanului prin Portofelul Guvernului, cu următoarea procedură:

După identificarea cetățeanului prin aplicația Gov.gr Wallet, angajatul băncii sau al companiei de telefonie mobilă sau fixă ​​introduce numărul cărții de identitate a persoanei fizice în sistemul special configurat al organizației și va solicita eliberarea documentului.

Cetățeanul primește apoi o notificare despre cerere în Gov.gr Wallet și, după aprobarea acesteia, pe ecranul aplicației apare un cod din șase cifre, pe care trebuie să-l dicteze sau să-l arate angajatului, care la rândul său trebuie să îl introducă în sistem. .

Documentul care se eliberează automat are un cod unic de document și un cod QR și va fi păstrat în sistemele informaționale ale entităților de mai sus, pe propria răspundere, atât timp cât este necesar.

Se reamintește că Portofelul Gov.gr a ​​fost pus în funcțiune la sfârșitul lunii iulie, dând posibilitatea de a crea, stoca și verifica autenticitatea copiilor digitale ale actului de identitate al poliției și ale permisului de conducere pe telefonul nostru mobil. Până în prezent, peste 1.500.000 de copii digitale ale actelor de identitate și permiselor de conducere au fost create și stocate pe telefoanele mobile. Copiile digitale au exact aceeași valabilitate ca și certificatele pe hârtie în țară, singura excepție fiind călătoriile internaționale. Aplicația a fost proiectată și implementată de Rețeaua Națională de Infrastructuri Tehnologice și de Cercetare – EDYTE SA. (GRNET), un organism supravegheat al Ministerului Guvernanței Digitale.

Întrebările și răspunsurile frecvente pot fi găsite în aplicație și pe wallet.Gov.gr. În plus, cetățenii pot trimite cereri de servicii și asistență la wallet.Gov.gr/support.

O vulpe a plecat la plimbare pe Acropole (video)