Un nou incident în serviciul de curățenie: un muncitor a fost rănit în timp ce colecta deșeuri.

Un nou incident de muncă a avut loc în sectorul de curățenie din municipiul Salonic, soldându-se cu rănirea unui lucrător în timpul procesului de colectare. Evenimentul nefericit a avut loc vineri, 16 iunie, pe strada Ypsilanto din Sectorul V al municipiului.

Doamna responsabilă de curățenie a fost transportată de urgență la spital, unde s-a constatat că a suferit o fractură la glezna piciorului stâng.

Angajații ridică întrebări fierbinți
Ca urmare a acestui nou incident de muncă, organizația sindicală DAS invită angajații să participe în mod colectiv la o ședință sindicală ce va avea loc miercuri, 21 iunie, la primărie, începând cu ora 9 dimineața, având în vedere și adresarea unor întrebări “fierbinți” către administrația municipală.

În comunicatul lor, ei subliniază următoarele aspecte:

Deoarece administrația municipală și diferiți “experți” vor discuta din nou despre “erori” și “viziune afectată”, vom pune următoarele întrebări:

Ce măsuri au fost luate pentru eliminarea cauzelor care au dus la aceste “erori”?

Responsabilitatea pentru “erorile” care conduc la creșterea numărului de sarcini, a numărului mare de străzi și containere pe care fiecare coleg este obligat să le gestioneze, o poartă lipsa de personal, precum și de cărucioare de gunoi și alte vehicule?

Lipsa de formare și pregătire a lucrătorilor în ceea ce privește măsurile de protecție și siguranță joacă un rol în incidentele de muncă repetate din municipiu? Este politica administrației de a minimiza costurile asociate măsurilor de protecție o problemă relevantă?

Încheiem prin a ne exprima dorința de recuperare rapidă și întoarcere la muncă a colegului nostru.

Invităm colegii noștri nu doar să participe în număr mare la ședința sindicatului din miercuri, 21 iunie, la primărie, începând cu ora 9 dimineața, dar și să se implice în organizarea acestuia.