Liderul nord-coreean îi dăruiește președintelui rus o pereche de câini Pongsan

Rezumatul știrilor

Liderul nord-coreean Kim Jong Un i-a oferit președintelui rus Vladimir Putin o pereche de câini rari Pongsan, în semn de consolidare a relațiilor dintre cele două țări. Presa a văzut imagini cu Kim și Putin interacționând cu câini și cai, ceea ce reflectă latura personală și hobby-urile comune ale celor doi lideri.

Detalii despre știri

SEOUL – Agenția Centrală de Știri Nord-coreeană a anunțat astăzi că liderul nord-coreean Kim Jong Un i-a dăruit președintelui rus Vladimir Putin o pereche de câini Pongsan, o rasă locală rară. Imagini difuzate de Televiziunea Centrală Coreeană îi arătau pe Kim și Putin privindu-i pe cei doi câini, care erau legați de un gard împodobit cu flori.

Într-o altă scenă, Kim a apărut hrănind morcovi unui cal în timp ce Putin îi mângâia capul. Este de remarcat faptul că Kim Jong Un, cunoscut pentru pasiunea sa pentru călărie, a fost fotografiat în 2019 călare pe un cal alb pe muntele Paektu acoperit de zăpadă. Într-un videoclip promoțional din 2022, a apărut din nou pe spatele unui cal alb.

Caii pe care îi călărește Kim sunt considerați un simbol al Coreei de Nord, deoarece țara și-a numit eforturile de redresare economică din efectele războiului din Coreea (1950-1953) după „Cholima”, legendarul cal înaripat. Cel mai nou vehicul de lansare spațială a fost numit și „Tsolima-1”.

Liderul nord-coreean îi dăruiește președintelui rus o pereche de câini Pongsan

La rândul său, Putin, care se prezintă ca un atlet, a fost văzut de mai multe ori în presa de stat rusă călare, sporindu-și imaginea de lider puternic.

Câinii Pongsan pe care Kim i-a dat lui Putin sunt câini de vânătoare care provin din regiunea de nord a Coreei de Nord. Anterior, Kim l-a dăruit pe fostul președinte sud-coreean Moon Jae într-o pereche de câini albi Pongsan în 2018, ca expresie a consolidării relațiilor dintre cele două Corei.

În 2022, un tren de marfă care transporta 30 de cai gri de rasă pură a pornit din Rusia către Coreea de Nord, prima operațiune de transport feroviar de marfă între cele două țări de la începutul pandemiei de Covid-19, potrivit Autorității Veterinare Ruse.