Războiul din Ucraina… 50.000 de ucraineni au fost invalidați în mai puțin de 17 luni

În cele 17 luni de război rusesc împotriva Ucrainei, aproximativ 50.000 de ucraineni au devenit invalidi și și-au pierdut membrele inferioare sau superioare, potrivit American Wall Street Journal, citând estimări ale celei mai mari companii de protezare din lume.

Ziarul a indicat în raportul său că amputațiile de membre au atins standardele Primului Război Mondial, ceea ce nu s-a întâmplat în recentele conflicte armate din Occident.

Este demn de remarcat faptul că raportul ziarului indică faptul că numărul real de persoane cu dizabilități din Ucraina poate fi mai mare decât acesta, deoarece unele persoane rănite au nevoie de timp pentru a fi supuse procedurilor de amputare după rănire.

Costul protezelor ajunge la 50.000 de euro, în timp ce autoritățile ucrainene plătesc 20.000 de euro pentru fiecare soldat rănit, în timp ce tratamentul nu este disponibil pentru cetățenii răniți și sunt nevoiți să recurgă la organizații de caritate.

Potrivit raportului uneia dintre organizații, numărul ucrainenilor care au fost răniți grav în timpul războiului ajunge la 200.000 de persoane, dintre care 20.000 de mii trebuie să fie supuși amputărilor.

Autoritățile ucrainene și ruse ascund date despre pierderile personalului lor militar.

Share the news with your friends