Grecia..creștere semnificativă a pensiei pentru copii de Crăciun – cine o merită?

Grecia.. Este sezonul dăruirilor și sărbătorilor și guvernul a început să anunțe bonusuri suplimentare pentru întreținerea copiilor în luna decembrie. Acest sprijin financiar suplimentar este un cadou pentru familiile monoparentale și familiile cu mulți copii, cu o cerință de bază de a declara un venit anual scăzut.
Potrivit cifrelor guvernamentale, aproximativ 800.000 de familii eligibile vor beneficia de alocațiile pentru copii ΟΠΕΚΑ, deoarece vor primi o plată suplimentară și jumătate din această prestație în luna decembrie.
Valoarea sprijinului financiar suplimentar se determină pe baza venitului anual al familiei. De exemplu, o familie cu trei copii în decembrie va primi între 280 și 700 de euro, în funcție de cuantumul venitului anual.

Valoarea ajutorului pentru primul și al doilea copil variază între 105, 63 sau 42 de euro în funcție de cuantumul venitului, iar pentru al treilea copil și copiii rămași valoarea ajutorului ajunge la 210, 126 sau 84 de euro.
De exemplu, dacă o familie primește 140 EUR pe lună, va primi 350 EUR în decembrie, o creștere cu 150%.

Grecia..creștere semnificativă a pensiei pentru copii de Crăciun – cine o merită?


Următoarele exemple arată cum se calculează sumele de bani pe care familiile le vor primi pe baza numărului de copii și a venitului anual:
– Pentru o familie formată din doi părinți și un copil cu un venit anual de 26.000 EUR în decembrie, veți primi 70 EUR.
– Pentru o familie de doi părinți și doi copii cu un venit anual de 28.000 € în decembrie, veți primi 140 €.
– Pentru o familie de doi părinți și doi copii cu un venit anual de 18.800 EUR în decembrie, veți primi 210 EUR.
– Și așa mai departe…
Acest premiu vine ca sprijin suplimentar pentru familii în perioada sărbătorilor pentru a uşura povara financiară a familiilor cu venituri limitate şi pentru a le oferi sprijin în această perioadă excepţională.
Guvernul oferă în decembrie o plată suplimentară de un ajutor și jumătate pentru copii pentru familiile cu venituri mici. Acest sprijin ajunge la peste 800.000 de familii eligibile, iar valoarea sa este calculată pe baza mărimii familiei și a venitului anual, contribuind la furnizarea de sprijin financiar suplimentar în perioada sărbătorilor.

Share the news with your friends