Cele mai fascinante rute feroviare din Grecia

Grecia are unele dintre cele mai fascinante rute feroviare din Europa, dar, din păcate, din ce în ce mai puțini oameni aleg să călătorească în acest fel astăzi.

Satele îndepărtate și puțin cunoscute ale Greciei sunt la fel de uimitor de frumoase precum insulele și coastele sale celebre în întreaga lume. Aceste sate pot fi vizitate prin acest tip de călătorie.

Mai jos este o listă cu cele mai bune rute pentru cei care călătoresc pentru prima dată cu trenul în Grecia.

De la Atena la Salonic

Călătorie cu trenul, Meteora, Grecia

Călătorie cu trenul, Meteora, Grecia.

Atena și Salonic sunt două orașe mari legate printr-o singură linie de tren. Există două opțiuni de tren atunci când călătoriți de la Atena la Salonic, ICE și IC. ICE este cel mai bun pentru că rulează de două ori pe zi, iar călătoria durează aproximativ patru ore și jumătate.

Deoarece este cel mai nou și mai rapid mod de a călători între cele două orașe, este puțin mai scump. Cu toate acestea, oferă servicii mai bune, vagoane confortabile și cele mai bune priveliști.
Un alt motiv pentru care merită o călătorie în această direcție este că Salonic este al doilea oraș ca mărime din Grecia, renumit nu numai pentru arhitectura și istoria sa, ci și pentru mâncarea sa. Prin urmare, această excursie este o oportunitate grozavă de a încerca câteva dintre mâncărurile locale.

De la Stavropol la Toxotes

Podul Otoman (1904) 4 km Xanthi-Stavropol, Tracia de Vest, Grecia

Podul Otoman (1904), km 4 Xanthi-Stavropol, Tracia de Vest, Grecia.

Călătoria de la Stavropol la Toxotes este, de asemenea, o opțiune bună pentru prima călătorie cu trenul în Grecia. Aceasta este o modalitate excelentă de a-ți continua călătoria de la Atena la Salonic, deoarece leagă orașul din urmă cu Alexandroupolis din nordul Greciei.

De la Stavropol, trenul va trece prin munții Greciei și strâmtorile înguste ale râului Nesto. Zona găzduiește un parc național regional și, prin urmare, este plină de păsări de apă, vidre, cai sălbatici, vulturi și faună rară.

Pe parcursul călătoriei, trenul va trece prin vechile tuneluri de piatră ale satului, de-a lungul pârâului, ceea ce este un fel de priveliște magică. Aici poate fi văzut și satul abandonat Livera.

De la Diakofto la Kalavrita

Trenul Odontoto Grecia

trenul Odontotus.

Peloponezul este una dintre cele mai frumoase regiuni ale Greciei, iar Diakopto și Kalavrita sunt două dintre cele mai frumoase orașe ale sale. Călătoria cu mașina sau cu trenul este singura modalitate de a vizita satele și orașele de pe litoral, dar călătoria cu trenul este mult mai romantică.

Deosebit de unică este călătoria cu trenul numită Odondotos, care înseamnă „dintat”, și este una dintre ultimele de acest gen. Linia de cale ferată situată în Archaia este cu adevărat una dintre cele mai unice din regiunea Balcanică, datând din 1889.

O linie de cale ferată de douăzeci și doi de kilometri trece de-a lungul văii Vouraikos. Trenul va trece prin tunelurile de piatră din zonă, prin pădurile de pini și oleandri parfumate și pe lângă cascade maiestuoase. Deși drumul durează doar puțin peste o oră, cu siguranță merită călătoria.
Olympo-Pyrgos-Katakolo

Catedrala Olympia Filip al II-lea al Macedoniei

Philippion în Olimpia antică. 


Situat în vestul Peloponezului, orașul-port Katakolo este la fel de fermecător ca și numele său. Aici se află Olympia antică, care este acum un sit arheologic popular.

Călătoria cu trenul de patruzeci și cinci de minute care trece prin Pyrgos este probabil a doua cea mai romantică și memorabilă excursie, deoarece este situată la locul Jocurilor Olimpice, Templul lui Zeus și ruinele sacre din Olympia.

Muntele Pelion

Grecia: O locomotivă Tubiz cu ecartament îngust (600 mm) transportă un tren charter de la Ano Lekonia la Miles pe calea ferată Pelion.

Călătorie cu trenul grecesc.

Se spune că Muntele Pelion a fost casa zeilor olimpici, făcându-l cel mai bun loc pentru cei care doresc să se relaxeze într-un cadru cultural și istoric. Regiunea este, de asemenea, presărată cu sate frumoase și vederi uimitoare pe tot parcursul călătoriei.

Se spune că linia de cale ferată care trece aici este una dintre cele mai înguste din lume. Interesant este și faptul că a fost construită de inginerul italian Evaristo de Chirico, tatăl marelui pictor suprarealist Giorgio de Chirico.

Mountzouris, așa cum este numit micul tren al lui Pelion, a fost suspendat temporar în 1997, dar a fost redeschis la scurt timp după. În 2010, un motor diesel și-a înlocuit motorul cu abur inițial, care a propulsat patru vagoane în călătoria în deal.

Călătoria durează aproximativ nouăzeci de minute și este o minune pentru exploratorii și iubitorii de natură care vor să călătorească înapoi în timp.

Călătoria cu Mountzouris este posibilă numai sâmbăta și duminica pe tot parcursul anului.

Share the news with your friends