Amenzi pentru 92.000 de infractori rutier din municipiul Atena – Care au fost cele mai frecvente încălcări

rutier din municipiul Atena

Poliția municipală a primit un ordin de a „scrie” infractorii în centrul Atenei, după cum reiese din statisticile anunțate de municipalitatea din Atena . Cu titlu orientativ, poliția municipală a înregistrat în ultimele două luni aproape 92 de mii de încălcări ale Codului de conduită .

În vârful… indiferenței s-au regăsit peste șapte sute de șoferi de vehicule care au parcat în fața rampelor pentru persoane cu dizabilități, blocând accesul persoanelor cu dizabilități și părinților cu bebeluși în cărucioare. Mii de vehicule cu două roți au fost depistate parcate pe trotuare sau trecând ilegal prin Ermou, Apostolou Pavlou și alte străzi pietonale.

„Accesul gratuit și ușor la centrul și cartierele Atenei este o problemă care este indisolubil legată de calitatea vieții în oraș. Atena rămânea de mulți ani în urmă în ceea ce privește accesibilitatea, transformând mișcarea cetățenilor în centru și cartierele într-un „Calvar”. Ca autoritate municipală, urmărim o strategie care se deplasează pe două axe: una este crearea infrastructurii necesare în oraș și a doua este adoptarea de măsuri preventive pentru a face față abuzului de spațiu public și comportamentului antisocial. i-a spus el pentru APE-MPE primarului Atenei, Kostas Bakoyannis .

„Cu toate acestea, pentru ca această imagine să se schimbe radical și pentru ca noi să trăim într-un mediu primitor pentru toți, cu siguranță nu sunt suficiente propriile noastre intervenții. Ar trebui să se schimbe și modul în care cetățenii înșiși se ocupă de oraș. Aceasta înseamnă că trebuie să fie de la sine înțeles că toți respectăm spațiul public și nevoile concetățenilor noștri”, a adăugat primarul Atenei.

Care au fost cele mai frecvente încălcări?
Poliția municipală din 1/5 până în 7.07.2022 a înregistrat 91.703 încălcări la Codul Rutier. Analitic,

*754 au parcat în fața sau pe rampele pentru handicap

*3.419 plăcuțe de vehicule au fost îndepărtate pentru parcare ilegală

*11.379 de versanți au fost tăiați în mașini cu două roți

-600 pentru traversări pe două roți în triunghiul comercial al Atenei

-7.740 pe vehicule cu două roți parcate pe trotuare

-1.616 pe vehicule cu două roți pe poteci

Poliția municipală împreună cu poliția rutieră au efectuat 106 mutări cu macara. Dar controalele și amenzile se extind la catering, după ce s-a constatat că cel puțin 160 de magazine din 291 de cecuri aveau muzică peste 80 de decibeli. Până acum au fost sigilate 26 de magazine, Gazi deținând conducerea. Alte 140 de magazine au primit procese.

În aceeași perioadă, cei de la Poliția Municipală au efectuat 1.450 de verificări pentru locuri ilegale la masă. În 55 de cazuri, echipamentele au fost îndepărtate, deoarece magazinele au devenit ilegale. De altfel, în 8 magazine au fost retrase licențele zonelor comune pentru șase luni, conform legii. „Vom continua verificările pe care le facem în toate domeniile de responsabilități”, a declarat pentru APE-MPE viceprimarul Poliției Municipale și al zonelor publice, Vassilis Koromantzos și a continuat: „Am solicitat recrutări. Există un deficit grav de forță de muncă în poliția municipală. La un moment dat, poliția municipală avea 1.150 de oameni și astăzi are 420, dar tot încercăm.

Acum, municipalitatea din Atena aplică specificații stricte pentru rampe, marcaje și ghiduri de traseu pentru persoanele cu dizabilități în toate proiectele de reînnoire urbană. De asemenea, recent au fost create patru rute accesibile pentru persoanele cu deficiențe de vedere și alte patru pentru persoanele cu dizabilități de mobilitate (https://accessibleroutes.thisisathens.org). În diverse zone ale orașului, pe rampe au fost instalați peste 830 de senzori care alertează poliția municipală să aplice imediat sancțiunile prescrise. Măsura este de așteptat să fie extinsă la mai multe cartiere din Atena.

„monstru” cu cap de iepure pescuit în portul Kalymnos (video)