Retragerea de pe piață a ouălor Kinder Surprise se extinde și la alte produse .. „din cauza salmonelei”

Retragerea de pe piață

Centrul pentru Controlul Alimentelor și Drogurilor EFET
Consumatorii care au achiziționat produse Kinder sunt sfătuiți să nu le consume – multe produse Kinder, inclusiv popularele ouă de ciocolată, sunt rechemate în Europa, Statele Unite, Canada, Australia și Noua Zeelandă din cauza epidemiei de salmonella.

Gigantul italian din industria ciocolatei, Ferrero, a rechemat produse de la celebra sa marcă „Kinder”, fabricate în Belgia.

Decizia companiei vine după ce zeci de infecții cu salmonella au fost înregistrate în Europa cu două săptămâni înainte de Paște.

Rechemarea a inclus o serie de produse marca Kinder fabricate la fabrica Ferrero din orașul belgian Arlon și vândute în Grecia, Franța, Belgia, Marea Britanie, Irlanda de Nord, Germania și Suedia, a explicat Ferrero.

Rechemarea ouălor Kinder Surprise a fost extinsă la mai multe produse Ferrero, inclusiv Kinder Mini Eggs și Kinder Egg Hunt Kits, deoarece acestea pot fi contaminate cu salmonella, spune Food Standards Agency.

Autoritățile relevante din Uniunea Europeană investighează în prezent cazuri de infecție cu salmonella în Europa suspectate a fi legate de unele loturi de producție de diferite produse de ciocolată pentru copii ale companiei italiene de cofetărie Ferrero.

Autoritatea Europeană pentru Siguranța Alimentară și Centrul European pentru Prevenirea și Controlul Bolilor au lansat investigații asupra focarului de bacterii salmonella și intenționează să publice o evaluare săptămâna viitoare.

Până în prezent, au fost înregistrate 105 cazuri confirmate și 29 de cazuri suspecte de salmonella, majoritatea copiilor sub 10 ani, potrivit autorităților.

Ce sunt aceste bacterii?

Salmonella este o boală bacteriană care afectează de obicei intestinele animalelor și ale oamenilor, deoarece cel mai adesea infectează oamenii prin apă sau alimente contaminate.

Perioada de incubație a bolii poate varia de la 2 la 7 zile.

Potrivit nutritionistilor, salmonella apare de obicei din cauza consumului de carne, pasare, oua sau produse crude sau insuficient gatite, precum si din substante mentale.

Specialiștii descriu această boală bacteriană drept gripă de stomac (gastroenterită).

Semnele și simptomele posibile includ greață, vărsături, crampe abdominale, diaree, febră, frisoane, dureri de cap și sânge în scaun.

Poliția greacă arestează doi bărbați acuzați că au atacat un convoi pro-rus