Atena: program de transport în comun pentru 1 mai – din cauza grevelor și a Zilei Muncii

program de transport în comun pentru 1 mai

Transportul public din Atena va fi suspendat duminică din cauza grevelor de muncă de 1 mai,, în timp ce feriboturile, navele și trenurile din toată țara vor fi și ele afectate.

Sindicatele din transport au declarat într-o declarație vineri că metroul și tramvaiul din Atena nu vor funcționa deloc de Ziua Muncii.

Angajații STASY au spus că vor onora ziua de 1 mai cu o grevă de 24 de ore și „luptători pionieri ai clasei muncitoare”.

Ziua Muncii este sărbătorită pe 1 mai, care cade într-o duminică din acest an, și luni (2 mai), care este sărbătoare legală. Personalul STASY a spus că Atena și liniile de tramvai vor urma programul de duminică.

Autobuzele și autocarele vor funcționa duminică între orele 09:00 și 21:00, sindicatele OASA și IPAP alăturându-se grevei de 24 de ore convocate de sindicatul GSEE din sectorul privat. Se preconizează că autobuzele vor fi scoase din serviciu încă de la ora 20:00.

Federația Națională a Angajaților Căilor Ferate a cerut duminică o grevă de 24 de ore. Un orar actualizat a fost lansat de managerii TrainOSE pe trenurile interurbane care vor circula, cu orele de plecare ale acestora.

Pasagerii cu bilete pentru trenurile de 1 mai sau autobuze care au fost anulate pot folosi același bilet pentru a călători în același tren sau autobuz/loc. Cei care doresc să facă alte modificări sau anulări trebuie să se prezinte la caseta de bilete înainte de zborul lor.

Feriboturile și navele lovesc.

Sindicatul Navigatorilor din Grecia (PNO) a anunțat că toate navele și feriboturile vor rămâne acostate în porturile din Grecia duminică, 1 mai 2022, din cauza unei greve de 24 de ore. Toate navele din toate clasele sunt afectate.

Greva începe la 00:01 duminică, 1 mai și se încheie la 24:00 miezul nopții în aceeași zi.

Sindicatul a indicat că această grevă are loc cu ocazia Zilei Muncii (1 mai).

România: Prima navă cu porumb ucrainean a pornit astăzi din portul Constanța