Poliția turcă dezvăluie noi detalii despre sângerosul atac de la Istanbul și vorbește despre arestarea unui principal suspect.

Poliția turcă dezvăluie noi detalii

Poliția din Istanbul a arestat o persoană despre care se crede că se află în spatele unui atac cu bombă care a lovit duminică o stradă comercială aglomerată, ucigând cel puțin șase persoane și rănind zeci.

Luni dimineața, postul de stat turcesc TRT l-a citat pe ministrul de Interne Suleyman Soylu spunând că poliția a arestat persoana care a pus bomba pe celebra stradă Istiklal din Istanbul, una dintre cele mai faimoase străzi pietonale din oraș.

Potrivit raportului, suspectul este legat de Partidul Muncitorilor din Kurdistan (PKK) care este în afara legii. Uniunea Europeană și Statele Unite clasifică PKK drept organizație teroristă.

Ulterior, vicepreședintele turc Fuat Oktay a spus că a presupus că este un „atac terorist”.

Guvernul turc a declarat mai devreme că bănuia că o femeie a fost implicată în atacul, care a avut loc duminică în jurul orei 16:20 (1320 GMT).

Este de remarcat faptul că strada Istiklal a fost vizată de un atac terorist în 2016, în care un atentat sinucigaș cu bombă a ucis patru persoane și a rănit alte 39. Potrivit guvernului turc, atacatorul era legat de ISIS, dar gruparea teroristă în sine nu și-a revendicat responsabilitatea pentru atac.

Imaginile video au arătat momentul exploziei la ora locală 16:13 (1313 GMT), care a ucis cel puțin șase persoane, a rănit alte 81 și a lăsat mulți oameni la sol, în timp ce alții au fugit de la fața locului.

O explozie puternică în Istanbul – și rapoarte despre morți și răniți – video