Un accident tragic în Franța: un copil de 16 luni a murit după ce a fost uitat în mașină ore întregi

Un băiat de 16 luni a murit după ce tatăl său l-a uitat în mașină ore în șir în timp ce mergea la muncă.
Tragicul accident a avut loc marțea trecută când bărbatul și-a lăsat copilul în mașină în loc să-l ducă la creșă ca de obicei. Potrivit unui comunicat emis de Parchetul Mulhouse, tatăl s-a dus la locul său de muncă din Sausheim și și-a parcat mașina în parcarea companiei, lăsând copilul înăuntru.

Apelul mamei dezvăluie dezastrul

După-amiaza, mama a primit un apel de la creșă în care se spunea că copilul nu va merge. Și-a sunat imediat soțul, care și-a dat seama apoi că a uitat copilul din mașină. Imediat ce problema a fost descoperită, o ambulanță și o echipă de salvatori s-au deplasat la fața locului, dar a fost prea târziu deoarece copilul a fost declarat decedat la fața locului.
Tatăl, care a fost grav șocat de accident, a fost dus la spital pentru a primi îngrijirile medicale și psihologice necesare.

Temperatură ridicată în interiorul mașinii

Potrivit ziarului Les Dernières Nouvelles dAlsace, temperatura în zonă în ziua accidentului a ajuns la 22 de grade Celsius. Deși temperatura exterioară nu a fost excepțional de ridicată, temperatura din interiorul mașinii închise a ajuns la 47 de grade Celsius, făcând ambientul interior al mașinii de netrait pentru copil.

Acest accident tragic este un avertisment dureros pentru părinți cu privire la necesitatea de a asigura siguranța copiilor lor și de a nu-i lăsa în mașini, indiferent de circumstanțe. Trebuie să existe măsuri preventive stricte pentru a preveni reapariția unor astfel de incidente traumatice, inclusiv campanii de conștientizare și aplicații tehnologice de reamintire.