Mese școlare: Distribuția începe în a 2-a săptămână a lunii octombrie

Mese școlare: Distribuția începe în a 2-a săptămână

Distribuția celor 210.000 de mese școlare va începe în săptămâna a 2-a a lunii octombrie, așa cum a asigurat astăzi Domna Michailidou din Plenul Parlamentului.

Răspunzând la o întrebare de actualitate a deputatului KKE, Maria Komninaka, ministrul adjunct al Muncii, responsabil cu probleme de bunăstare și solidaritate socială, a respins acuzația de întârzieri în distribuirea meselor școlare în acest an, precum și afirmația că programul acoperă doar 10% dintre elevi.

„Anul acesta sunt și întârzieri în distribuirea meselor școlare. Doar 10% dintre elevi primesc o masă școlară. Fondurile sunt fixate la nivelurile de anul trecut în același timp în care pentru familiile obișnuite este un sprijin important. Este nevoie de generalizarea programului la toate nivelurile de elevi”, a argumentat deputatul KKE.

„Pentru prima dată, programul de distribuire a 210.000 de mese școlare va începe atât de devreme, care, având în vedere că sunt o jumătate de milion de elevi, acoperă 40% dintre elevi și va fi dat cu 15% mai multe școli în acest an”, a răspuns Viceministrul Muncii și a adăugat: „În anii anteriori, repartizarea a început chiar în aprilie. Este prima dată când începe atât de devreme, la momentul potrivit, la începutul anului școlar, iar aceasta este o victorie pentru minister. Procesul a început deja”.

În cele din urmă, doamna Michailidou a clarificat că procesul nu poate începe mai devreme, deoarece părinții trebuie mai întâi întrebați dacă doresc să participe la program și pe baza răspunsurilor se stabilește numărul exact de mese școlare.

Vreme rea în Corfu: râurile au inundat drumurile, noul port a fost inundat foto si video