Incidente, cocktailuri Molotov, chimicale și aducții în marșurile de la Atena și Salonic (video-fotografii)

marșurile de la Atena și Salonic (video-fotografii)

De această dată au avut loc și incidente în marșurile atât din Atena, cât și din Salonic, cu puțin timp înainte de încheierea mobilizărilor grevei.

Aruncarea de cocktail-uri Molotov, folosirea de substanțe chimice, dar și atacuri au avut loc atât în ​​centrul Atenei, cât și la Salonic, în timp ce vitrinele magazinelor au fost avariate în ambele orașe.

Cocktailuri Molotov și chimicale în fața Parlamentului

Incidente au avut loc în Constituție, în afara Parlamentului, în timpul marșului în contextul grevei GSEE-ADEDY.

Necunoscuți cu glugă și trăsături acoperite au aruncat cocktail-uri Molotov asupra bărbaților de la MAT, urmate de aruncarea cu substanțe chimice pentru a-i disloca. Incidentele au avut loc în fața Parlamentului, la Monumentul Ostașului Necunoscut, cocktail-uri Molotov căzând foarte aproape de punctele de control în care se află Garda Prezidențială.
Polițiștii au făcut arestări, în timp ce persoane necunoscute au provocat pagube magazinelor din centru, în timp ce spargeau geamuri.
Episoade pe drum în Salonic

Incidente au avut loc și la Salonic, după finalizarea marșului anti-autoritarilor și al organizațiilor de stânga.

poreia__6_

poreia__4_

poreia__5_

Marșul s-a încheiat la YMATH când un grup de bărbați cu glugă s-a desprins de masa principală de manifestanți și s-a îndreptat către forțele de poliție de la Sfânta Biserică Agios Dimitrios.

Necunoscuții au aruncat cu pietre și cocktail-uri Molotov în echipele MAT, care au răspuns cu grenade chimice și flash.
Opt persoane au fost aduse pe strada Egnatia. Polițiștii din echipa de Acțiune au considerat un grup de persoane suspecte de participare la incidente și au încercat să se apropie de ei. Imediat oamenii au încercat să fugă. unii dintre ei au intrat într-un magazin de îmbrăcăminte cu intenția de a scăpa de poliție, însă au fost reperați și aduși.

Bărbații cu glugă au spart vitrinele magazinelor și băncilor

După cum a raportat thestival, un grup de bărbați cu glugă a fost desprins din cea mai mare parte a marșului organizațiilor de stânga care se deplasau pe strada Tsimiski din Salonic și au început să distrugă magazine.

După cum a raportat thestival, un grup de bărbați cu glugă a fost desprins din cea mai mare parte a marșului organizațiilor de stânga care se deplasau pe strada Tsimiski din Salonic și au început să distrugă

vitrine-1

vitrine-2

vitrine-3

Salonic-4

Salonic-3

Salonic-2

Mitingurile grevei sunt în desfășurare – Centrul Atenei este închis [imagini – video]