Greva paralizează transportul public în Grecia

Greva paralizează transportul public în Grecia

Grecia se confruntă cu tulburări majore, în timp ce sindicatele solicită greve din cauza creșterii prețurilor care scad gospodăriile grecești.

Sindicatele au cerut și o creștere a salariului minim, care în prezent depășește 700 de euro pe lună pentru lucrătorii salariați, și măsuri mai îndrăznețe pentru combaterea inflației, care a atins 12% în septembrie.

Feriboturile au rămas restricționate în port, întrerupând legătura cu insulele grecești, taxiurile în capitala Greciei și autobuzele au oprit în Atena, în timp ce doar una dintre cele trei linii de metrou funcționa, cu un serviciu limitat până după-amiază.

Controlorii de trafic aerian urmau să ia parte la greva de șase ore, dar au fost forțați să anuleze această decizie marți târziu, după ce o instanță a considerat participarea lor ilegală. Cu toate acestea, companiile aeriene au anulat deja zeci de zboruri, care nu au putut fi reprogramate în ultimul moment.

Pasagerii care soseau pe Aeroportul Internațional din Atena s-au trezit cu opțiuni foarte limitate pentru a intra în oraș, deoarece nu circulau autobuze, taxiuri regulate sau metrou.

Mitingurile grevei sunt în desfășurare – Centrul Atenei este închis [imagini – video]