Omul atrage pisica cu pește, o aruncă în mare; Grecii cer pedeapsa lui

Omul atrage pisica cu pește

Un videoclip arată un bărbat care ademenește o pisică cu un pește. Când pisicuța de smoking se apropie, îl lovește cu piciorul și cade în mare. Un prieten de-al său filmează abuzul, iar videoclipul este încărcat pe rețelele de socializare la scurt timp mai târziu. Abuzul asupra animalelor declanșează un scandal și chiar și ministrul de resort intervine, cerând poliției și departamentului de infracțiuni electronice identificarea, localizarea și arestarea făptuitorilor.

Incidentul a avut loc într-o tavernă din Aidipsos de pe insula Evia pe 1 mai.

Videoclipul revoltător arată pisicile care se apropie de masă, cum făptuitorul cu un tatuaj pe picior îl ademenește pe unul dintre ele cu un pește și apoi îl lovește cu piciorul. Prietenii lui sunt auziți râzând în timp ce el încearcă să facă același lucru cu a doua pisică, nimeni nu încearcă să-l oprească sau măcar să ridice o singură obiecție.
Videoclipul și povestea au fost publicate tot de Stamatina Stamatakou, jurnalist dedicată problemelor de protecție a animalelor.

De asemenea, au fost publicate numele făptuitorului precum și a doi dintre prietenii săi, un bărbat și o femeie, care au încărcat și filmulețul josnic.

Inițial nu a fost clar ce s-a întâmplat cu pisicuța lovită cu piciorul, deoarece videoclipul dă impresia că a căzut în mare și nu i-a fost cunoscută soarta.

Un membru al societății locale de bunăstare a animalelor s-a grăbit să investigheze problema și a spus pe site-ul web zoosos.gr , proprietarul tavernei a spus că cele două pisici îi aparțin, asigurând că ambele sunt în regulă și că va ajuta la găsirea agresorului.

Pe măsură ce valul de indignare s-a răspândit, făptuitorul, un tânăr, a încărcat câteva videoclipuri pe rețelele de socializare în care a înjurat cu cuvinte cu adevărat urâte criticilor săi susținând că compania a băut niște băuturi înainte de a trece la „glumă”. El a susținut că pisica a căzut „20 cm jos pe pietricele”. El a susținut în continuare că este un iubitor de animale care are grijă de zeci de pisici și câini fără stăpân.

Comunitatea greacă iubitoare de animale a rămas neimpresionată și a continuat să-i ceară pedeapsa.

Luni devreme după-amiaza, ministrul Protecției Cetățenilor, Takis Theodorikakos, ar fi contactat liderul poliției elene, clarificând că toți protagoniștii filmului infam trebuie să fie localizați, arestați și aduși în fața justiției cât mai curând posibil.

Conform legii privind protecția animalelor din țară, abuzul asupra animalelor este amendat cu 30.000 de euro și este o infracțiune pedepsită cu 10 ani de închisoare dacă animalul este ucis.

Accident de mașină îngrozitor: O femeie și doi copii au căzut de la o înălțime de 20 de metri în mare – Salamina Video