Guvernul grec intenționează să reducă consumul de energie electrică în clădirile guvernamentale

Guvernul grec intenționează să reducă consumul

Guvernul a anunțat în iunie un plan care va vedea clădirile guvernamentale să reducă utilizarea aerului condiționat și a încălzirii, să instaleze ferestre și să închidă computerele după orele de lucru pentru a reduce consumul de energie cu 10% pe termen scurt.

Ministrul adjunct al Finanțelor Theodoros Skilakakis a declarat în iunie că entitățile de stat care nu reușesc să implementeze planul vor risca să piardă finanțări care le vor ajuta să-și acopere facturile la energie, care s-au ridicat la aproximativ 700 de milioane de euro anul trecut.

Numirea unei persoane care să supravegheze efortul este un prim pas în economisirea energiei, personalul specificat va fi responsabil pentru o serie de măsuri care vizează reducerea consumului de energie electrică în agențiile de stat.Măsurile au început și vor fi finalizate „în câteva zile, „, au spus surse din Parlament.

Alte 126 din totalul de 325 de municipalități nu au numit un director energetic, împreună cu mai multe companii de dezvoltare administrate de stat, persoane juridice municipale și majoritatea consiliilor școlare.

Surse din Ministerul de Interne au spus că numirea funcționarului în energie și administrație ar fi trebuit să aibă loc „ieri”.

Este necesară reducerea consumului de energie electrică în sectorul public din motive practice și pentru că statul trebuie să dea exemplu cetățenilor și afacerilor.

Pediatrii din Grecia îndeamnă ca măștile de față să fie returnate în interior din cauza tulpinii mutante BQ.1