Grecia și România sărbătoresc 140 de ani de legături diplomatice cu expoziție

Grecia și România sărbătoresc 140 de ani

Muzeul Bizantin și Creștin din Atena găzduiește o expoziție de documente istorice care marchează cea de-a 140-a aniversare a legăturilor diplomatice dintre Grecia și România.

Cuprinzând documente din arhivele diplomatice și istorice ale ministerelor de externe ale celor două țări, expoziția evidențiază momente importante din istoria relațiilor diplomatice și consulare greco-române.

Deschiderea primei autorități consulare grecești la București în 1834, acreditarea primilor ambasadori la Atena și București în 1880 și finalizarea stabilirii relațiilor diplomatice, se numără printre momentele cheie prezentate în expoziție.

Organizată de cele două ministere de externe și de Ambasada României la Atena, expoziția fusese planificată inițial pentru aniversarea propriu-zisă în 2020, dar a fost amânată din cauza pandemiei.

Se desfășoară în perioada 1-15 iulie, iar programul de vizitare este de luni până duminică, între orele 8:00 și 20:00, cu excepția zilei de marți, când programul este de la 13:00 până la 20:00.

Franța.. Prețurile energiei împing inflația la un nivel istoric