Au început cererile de sprijin financiar pentru locuințe pentru studenți în Grecia

Rezumatul stirilor

Atena, 25 iunie 2024 – Ministerele Educației și Guvernării Digitale au anunțat astăzi deschiderea cererilor de sprijin financiar pentru locuințe pentru studenți pentru anul universitar 2023-2024. Studenții eligibili își pot depune aplicațiile digital prin intermediul site-ului web (https://stegastiko.minedu.gov.gr/) sau prin portalul gov.gr la categoria „Educație” și subcategoria „Universitați și studii” până miercuri, 31 iulie , 2024.

Detalii stiri:

Sistemul se introduce folosind codurile TaxisNet ale Secretariatului General pentru Sisteme Informaționale și Guvernare Digitală. Ministerele relevante au publicat cadrul instituțional, circulara relevantă, ghidul utilizatorului și fișierul Întrebări frecvente pe site pentru a asigura accesul și utilizarea facilă a aplicației.

Acest serviciu a fost dezvoltat de Rețeaua Națională de Tehnologie și Infrastructură de Cercetare – EDYTE SA (GRNET), organism afiliat Ministerului Guvernanței Digitale, cu scopul de a simplifica procesul de aplicare și de a asigura accesul facil pentru studenți.

Acest pas se înscrie în cadrul eforturilor continue de a oferi sprijin financiar studenților universitari și de a le îmbunătăți condițiile de viață, ceea ce le sporește șansele de realizare și succes academic.