Europa intră într-un alt val de Covid-19, potrivit Organizației Mondiale a Sănătății

Europa intră într-un alt val de Covid-19

Organizația Mondială a Sănătății și Centrul European pentru Prevenirea și Controlul Bolilor (ECDC) au anunțat miercuri că este posibil să fi început un alt val de infecții cu COVID-19 în Europa, pe măsură ce cazurile au început să crească.

„Deși nu suntem acolo unde eram acum un an, este clar că pandemia de Covid-19 nu s-a încheiat încă.”

„Din păcate, vedem că indicatorii cresc din nou în Europa, ceea ce indică începutul unui alt val de infecții”, a adăugat el.

La nivel regional, datele OMS au arătat că doar Europa a înregistrat o creștere a cazurilor de Covid-19 în săptămâna încheiată pe 2 octombrie, înregistrând o creștere de 8% față de săptămâna precedentă.

Organizația Mondială a Sănătății și Centrul European pentru Controlul și Prevenirea Bolilor au declarat că milioane de oameni din Europa nu sunt încă imuni la Covid-19.

Ei au cerut țărilor europene să administreze vaccinurile împotriva gripei și Covid-19 înainte de creșterea așteptată a cazurilor de gripă sezonieră.

„Nu a fost timp de pierdut”, au spus Organizația Mondială a Sănătății și Centrul European pentru Controlul și Prevenirea Bolilor, adăugând că grupurile vulnerabile, inclusiv persoanele de peste 60 de ani, femeile însărcinate și cele cu comorbidități, ar trebui vaccinate atât împotriva gripei, cât și împotriva Covid-ului. 19.

Poliția greacă a licitat pentru camere corporale pentru a crește transparența și responsabilitatea poliției