DYPA -OAED: În următoarele 100 de zile urmează șase programe cu 53.220 de locuri

DYPA -OAED: În următoarele 100 de zile

Serviciile competente ale DYPA (fostă OAED) lucrează cu viteză maximă pentru a emite șase noi programe pentru șomeri care vor crea mii de noi locuri de muncă.

Serviciul Public de Ocupare (PSE) plănuiește să „deruleze” în total șase programe până la Crăciun și se vor adresa unui număr total de 53.220 de șomeri.

În special:
— Primul program se referă la acordarea de inițiative de afaceri a 3.220 de liber profesioniști cu vârsta cuprinsă între 30-45 de ani în Regiunile mai puțin dezvoltate ale țării și în Regiunea Macedonia de Vest, cu accent pe economia digitală. În plus, acțiunea se referă la 220 de noi afaceri create de foști șomeri cu vârsta cuprinsă între 30-45 de ani în Regiunea Macedonia de Vest. Este de așteptat să fie emis în luna octombrie.

— Al doilea program se referă la dobândirea de experiență de muncă pentru 10.000 de tineri șomeri cu vârste cuprinse între 18 și 30 de ani, cu cel puțin studii obligatorii înscriși în registrele D.YP.A. Programul va fi lansat în octombrie.
— Cel de-al treilea program se referă la crearea a 10.000 de noi locuri de muncă cu normă întreagă înregistrate în registrul șomajului al Ministerului de Interne, cu vârsta de 45 de ani și peste, în zonele cu șomaj foarte ridicat. Așteptată la începutul lunii noiembrie.

— Al patrulea program se referă la angajarea a 10.000 de șomeri care se confruntă cu obstacole în integrarea sau reintegrarea pe piața muncii. Anunțul programului va fi emis în noiembrie.

— Al cincilea program se referă la subvenționarea întreprinderilor pentru a angaja 5.000 de șomeri în sectoarele economiei verzi, cu accent pe femeile cu vârsta cuprinsă între 18 și 66 de ani. Programul va fi lansat în decembrie.
— Iar al șaselea se referă la programul integrat de îmbunătățire a competențelor – recalificare și angajare pe termen scurt pentru 15.000 de șomeri (25-45 de ani). Programul este așteptat până la Crăciun.

Pagrati: Accident de muncă cu trei răniți din cauza căderii liftului în magazinul „Jumbo”.