DYPA: Cererile „curg” pentru 2.260 de locuri de muncă în două ministere

DYPA: Cererile „curg” pentru 2.260 de locuri de muncă

Noul program de servicii în folosul comunității al OAED care prevede 2.260 de noi recrutări în ministere
Noul program de interes public este în prezent implementat de către Serviciul Public de Ocupare (fostul OAED) care prevede recrutarea a 2.260 de persoane în două ministere. Concret, recrutările vizează servicii ale Ministerelor Mediului și Energiei și Imigrării și Azilului.

Aplicațiile „se derulează” deja de vineri, 7 octombrie, în timp ce cele 2.260 de locuri de muncă se adresează exclusiv șomerilor care sunt înscriși în registrele DYPA. Șomerii care vor fi selectați vor lucra timp de 8 luni primind salariul minim , care este stabilit în prezent la 713 euro brut, adică în jur de 612 euro net .

Totuși, pe lângă plasarea șomerilor pe o anumită funcție de angajare timp de 8 luni în cele două ministere, programul include și un program de pregătire teoretică de până la 150 de ore care va duce la certificarea cunoștințelor și aptitudinilor dobândite în cadrul programului de formare. .

Cine poate aplica?
Numai șomerii înscriși în registrele de șomaj DYPA care aparțin cel puțin uneia dintre următoarele categorii au dreptul de a aplica:

Membrii familiilor în care nu lucrează nimeni și soții acestora sunt înscriși șomeri în registrele de șomaj DYPA
Membrii familiilor monoparentale în care nimeni nu lucrează
Șomeri pe termen lung
Absolvenți șomeri de universități și tehnologie pentru a ocupa posturi, pe baza calificărilor standard
Șomer înregistrat peste 29 de ani
Înscrisă în registrele șomerilor persoanelor cu handicap ale DYPA
Beneficiarii Venitului Minim Garantat
Cine nu este eligibil să participe?
Beneficiarii care au participat la ultimele opt programe de serviciu în folosul comunității anunțate de OAED nu au dreptul de a participa la acțiune !

Șomerii, adică care au fost angajați în anul 2017 într-un program similar de folos public, nu au dreptul să depună cerere chiar dacă au trecut 5 ani întregi.

Mai exact, în noul program pentru cele 2.260 de locuri de muncă, cei care fuseseră considerați eligibili și fuseseră angajați în Invitațiile Publice ale OAED de atunci, numerotate: 9/2017, 16/2017, 4/2018, 8/2018, 10. / 2018, 3/2019, 4/2020 și 2/2022/

Cum se aplică
Cererile de participare la noul program non-profit vor rămâne deschise până luni, 31 octombrie 2022, ora 11:00.

Cei interesați care doresc să aplice și să îndeplinească criteriile de mai sus trebuie să depună o cerere de participare exclusiv online și să selecteze o singură specialitate de plasament și de la unul la trei supraveghetori și/sau servicii de plasament.

Depunerea cererilor de catre somerii interesati se face, cu parolele TAXISnet , la adresa aici.

Aranjamente de circulatie sambata in Kallithea, din cauza unei curse rutiere