La nouă ore după ce a depus mărturie în fața procurorului, mama acuzată că și-a ucis fiica a fost închisă, iar trupul fetei și al proprietarului imobilului a fost exhumat.

depus mărturie în fața procurorului

Mama în vârstă de 33 de ani, acuzată de uciderea cu premeditare a uneia dintre cele trei fiice ale sale, a fost închisă și returnată în închisoare după ce luni a depus mărturie mai bine de nouă ore în fața judecătorului de instrucție și a procurorului. Ancheta continuă la mai multe niveluri, inclusiv decesul celorlalte două fiice, exhumarea cadavrului fetiței de 9 ani și exhumarea trupului proprietarului imobilului.

Mama a negat acuzația și a susținut că medicii spitalului i-au administrat din greșeală puternicul anestezic ketamina care a provocat moartea fiicei ei de 9 ani, Georgina.

Ea ar fi spus în mărturia ei că nu va mărturisi nimic pentru că nu a făcut nimic.

Luni, oficialul Spitalului de Copii „Baidoun” a negat oficial ceea ce a spus în mărturia ei.

Mama a trei copii a fost arestată în Patras, vestul Peloponezului, pe 30 martie, când o analiză a toxicologiei Georginei a arătat doze mari de ketamina în sângele ei.

Nimeni nu a văzut-o pe mama dându-i această substanță fiicei sale, însă, ea a fost singura care a fost cu copilul 24/7.

Moartea Georginei a fost precedată de moartea surorii ei Iris – în vârstă de 6 luni în 2021 din cauza unei malformații cardiace – și a Malinei – în vârstă de 3,5 ani în 2019 din cauza insuficienței hepatice.

După mărturia mamei, judecătorul de instrucție și procurorul din Atena a dispus ca aceasta să fie reținută în așteptarea judecății, întrucât era considerată gravă și putea să comită noi infracțiuni.

Potrivit postului „Mega Tv”, luni seara târziu, la auzul deciziei de a o reține, aceasta a izbucnit în plâns, temându-se pentru viața în închisoare din cauza reacțiilor de furie ale societății.

Moartea a încă două fiice este în curs de anchetă.

După arestarea mamei, dosarele de deces ale celorlalte două fiice ale ei au fost redeschise, iar autoritățile revizuiesc din nou rapoartele de autopsie, în timp ce analizele de laborator sunt efectuate pe probe de țesut.

Pe măsură ce ancheta a continuat pe mai multe niveluri, procurorul a dispus exhumarea cadavrului Georginei, martorii oculari au mărturisit că tableta fetei a fost pusă în sicriu la cererea mamei. Autoritățile bănuiesc că femeia ar fi folosit tableta copilului pentru a căuta și chiar a cumpăra ketamina online.

Un ordin de exhumare a cadavrului proprietarului imobilului

Între timp, procurorul a mai dispus exhumarea cadavrului unei femei de 69 de ani, care este proprietara imobilului, suspectând că împrejurările morții acesteia ar fi putut fi și „ambigue”.

Potrivit presei locale, femeia în vârstă, care este văduvă în stare bună cu unele probleme de sănătate, l-a angajat pe tatăl celor trei fete pentru a-i permite să se ocupe de finanțele ei. Femeia s-a stins din viață în 2020.

Mai multe mărturii au susținut că trupul ei a fost incinerat, dar o investigație a jurnaliștilor locali a relevat prezența mormântului ei în Cimitirul Patras.

Ziarul local Pelop.gr și alte mass-media au susținut că tatăl celor trei fete, în vârstă de 30 de ani, care lucra la o firmă de mutări cu un salariu lunar de 1.000 de euro, iar mama care a fost arestată, era casnică, a fost văzut cheltuind bani. dincolo de veniturile lor.

tatăl

Tatăl, care a apărut cu mama des în revistele de televiziune imediat după moartea Georginei, s-a distanțat de ea când a fost arestată.

Femeia ar fi cerut divorțul luni. Se pare că cuplul s-a despărțit după moartea celui de-al doilea copil, dar s-a întâlnit după moartea Georginei, deși tatăl este acum cu o altă femeie care este și ea însărcinată.

Nu este clar când vor începe nici autoritățile să cerceteze tatăl, dar până acum nu a fost emis niciun mandat de arestare pentru acesta.

Greva generală a Greciei de miercuri, 6 aprilie „Transport public și nave”