Grecia…o schimbare a orelor de liniște a publicului care va fi implementată și activitățile interzise în timpul acestora

Odată cu venirea verii, nu doar vremea și temperaturile se schimbă, ci și orele obișnuite de liniște care trebuie respectate pentru a asigura calmul mediului local.

Potrivit ordinului poliției, orele comune de liniște sunt următoarele

Ore de liniște în timpul verii
– De la 15.00 la 17.30.
– De la 23.00 la 07.00.

Ore de liniște în timpul iernii
– De la 15.30 la 17.30.
– De la 22.00 la 07.30.

Interdicții în timpul orelor comune de liniște

Activități care produc zgomot: Este interzisă desfășurarea oricăror activități care produc zgomot, cu excepția cazurilor excepționale de urgență.

Muzică și zgomot în locuri publice Este interzisă cântarea tare la instrumente muzicale și la televizor în locuri publice, precum și strigătele și dansul tare.

Jocuri și discuții puternice în cafenele și centre publice Zgomotul puternic și activitățile zgomotoase sunt interzise în cafenelele și sălile publice de jocuri.

Zgomot la stațiile de mașini și de transport public Previne producerea de zgomot la încărcarea și descărcarea mărfurilor în vehiculele publice.

Utilizarea dispozitivelor audio fără situații de urgență Este interzisă utilizarea sirenelor și a altor dispozitive audio fără situații de urgență.

Penalize

Potrivit ordinului emis de poliție, contravenienților orelor de liniște obișnuite se aplică sancțiuni.

Autoritățile nu tolerează sancțiunile contravenitorilor, ceea ce subliniază importanța respectării legilor și instrucțiunilor locale.

Conștientizarea

Aceste măsuri vin în cadrul creșterii gradului de conștientizare a importanței respectului reciproc între membrii societății și promovării unei culturi a calmului și liniștii.

Este important ca toată lumea să respecte aceste ore stabilite pentru a asigura confortul și siguranța tuturor din comunitate.