Declarații fiscale: când este termenul limită de depunere a acestora

Declarații fiscale

Termenul limită pentru care contribuabilii pot depune declarații fiscale este stabilit pentru 28 august . Inițial, depunerea declarațiilor a expirat la sfârșitul lunii iulie, dar pentru că 25% din total, adică circa 600.000 de contribuabili, nu făcuseră demersurile necesare, s-a considerat oportună prelungirea acesteia cu o lună.

Cele opt rate pentru plata impozitului pe venit se aplică și celor care depun declarația de impozit până la sfârșitul lunii august. Cu toate acestea, acești contribuabili trebuie să fi plătit primele două rate ale impozitului până la 31 august , adică rata din iulie și rata din august. Reducerea de 2% se menține pentru plata unică a impozitului până pe 21 august, în timp ce reducerea avansului fiscal se aplică companiilor în conformitate cu prevederile facturii.

În ceea ce privește impozitarea pensiilor retroactive , aceasta vizează 70.000 de pensionari iar declarațiile de modificare se pot depune electronic până pe 30 septembrie, prin poștă sau personal la Fisc. Aceste declarații modificatoare vor avea o reducere a suprataxelor cu 80% și o eliminare completă a amenzilor.

De asemenea, s-a deschis cererea pentru depunerea declarațiilor rectificative fără penalizare dacă aceasta se face cu termenul limită de 28 august. Este important ca dacă elementele care nu afectează impozitul sunt modificate sau contribuabilul nu este responsabil pentru această modificare, cum ar fi eliberarea cu întârziere a unui certificat de câștig de către angajator, atunci contribuabilul nu va plăti o amendă.
În toate celelalte cazuri de modificare sunt 100 de euro pentru persoanele fizice, 250 de euro pentru debitorii cu cărți haplografice și 500 de euro pentru debitorii cu cărți diplografice. Această amendă are o suprataxă de 0,73% pentru fiecare lună de întârziere dacă timpul de plată a impozitului a trecut.

În TAXISnet ratele și reducerea unică
Autoritatea Independentă de Venituri Publice ( AADE ) a emis un anunț privind implementarea plății impozitului pe venit al persoanelor fizice și juridice în 8 rate lunare , precum și reducerea de 2% pentru plata unică a acestuia . De luni, (20/07) acestea apar în TAXISne t, în timp ce din 21/7 suma plății unice, precum și sumele celor opt rate apar în Informațiile Personalizate .

Declarațiile de impozit pe venit ale persoanelor fizice și juridice, depuse începând cu data de 20/7 seara, sunt clarificate cu noul dosar. Declarația pentru persoane fizice va reflecta:

Valoarea datoriei
Reducerea
Data plății
Suma pentru plata sumei forfetare (cu 2% reducere)
Repartizarea debitului în 8 rate va fi afișată din ziua următoare depunerii declarației la Informațiile Personalizate („Detalii Debt out of Settlement”) de pe myTAXISnet .

Declarații care au fost deja depuse și nu au fost rambursate: De mâine (21/07),
se vor afișa în Informațiile Personalizate („Detalii Datorii în afara Decontării”).

În Informații Personalizate, contribuabilul vede datoria totală în 8 rate. Suma, care poate să fi fost deja plătită, se scade din totalul ratelor, în funcție de numărul de rate căruia îi corespunde.

Un norvegian isi gaseste sfârșitul în camera sa de hotel din Creta