Comisia propune interzicerea vânzării de produse din tutun încălzit parfumat în Uniunea Europeană

Comisia propune interzicerea vânzării de produse

Comisia Europeană a anunțat astăzi că propune interzicerea vânzării produselor de tutun încălzit parfumat în Uniunea Europeană, ca parte a Planului european de luptă împotriva cancerului.

Un raport recent al Comisiei a arătat o creștere cu 10% a volumului vânzărilor de produse din tutun încălzit în mai mult de cinci state membre, în timp ce în Uniunea Europeană în ansamblu, produsele din tutun încălzit au reprezentat mai mult de 2,5% din vânzările totale de tutun.

Stella Kyriakido, comisarul pentru sănătate și siguranță alimentară, a declarat: „Prin eliminarea de pe piață a tutunului parfumat încălzit, facem încă un pas către realizarea viziunii noastre în cadrul Planului european de luptă împotriva cancerului și pentru a crea o „generație fără fumat” și pentru a reduce populația care consumă tutun la mai puțin de 5%.” până în 2040.

Cu nouă din zece cancere pulmonare cauzate de tutun, Stella Kyriakidou a spus că vrem să facem fumatul cât mai neatractiv pentru a proteja sănătatea cetățenilor noștri și a salva vieți. Publicați-l în Jurnalul Oficial al Uniunii Europene. Statele membre vor avea opt luni pentru a transforma directiva în legislația lor națională și, după încă trei luni din perioada de tranziție, dispozițiile vor intra în vigoare.”

Anti-cancer. Comisia Europeană a anunțat astăzi că propune interzicerea vânzării de produse din tutun încălzit parfumat în Uniunea Europeană, ca parte a Planului european de luptă împotriva cancerului.

Prim-ministrul grec: Sancțiunile împotriva Rusiei trebuie să fie respectate de toți membrii NATO