Corporația Generală de Electricitate din Grecia s-a pregătit în cazul în care fluxul de gaz rusesc se oprește

Corporația Generală de Electricitate din Grecia

Directorul executiv al companiei a declarat miercuri că Public Power a elaborat un plan pentru a asigura aprovizionarea cu energie în cadrul unui scenariu „extrem” în care Rusia va opri fluxurile de gaze către Europa.

PPC, care este deținută în proporție de 34% de stat, generează 50% din energia electrică a Greciei.

„Vorbim despre scenarii extreme”, le-a spus directorul general al PPC, Georgios Stasis, acţionarilor, subliniind posibilitatea ca Rusia să întrerupă aprovizionarea cu gaze către Europa, ceea ce ar putea duce la creşterea preţurilor la gaze şi ar putea forţa Europa să raţionalizeze cererea.

El a adăugat că PPC s-a pregătit bine pentru acest scenariu, fie utilizând combustibili alternativi pentru unele dintre fabricile sale, pe lângă umplerea depozitelor noastre pentru stațiile noastre pe cărbune.

El a spus că PPC are suficientă capacitate de rezervă de la hidrocentralele sale.

După războiul din Ucraina, care a dus la creșterea prețurilor la gaz, compania și-a intensificat achizițiile de gaz lichefiat din diferite țări și a declarat că este gata să convertească patru centrale electrice pe gaz la motorină în cazul unei întreruperi în aprovizionarea cu gaze rusești.

Comisia propune interzicerea vânzării de produse din tutun încălzit parfumat în Uniunea Europeană