Un avion ucrainean care transporta „marfă periculoasă” se prăbușește în apropiere de Kavala

se prăbușește în apropiere de Kavala

Un avion cargo Antonov An-12 deținut de o companie ucraineană s-a prăbușit sâmbătă seara (16 iulie 2022) în apropiere de Paliochori Kavalas, în nordul Greciei, au declarat echipele de pompieri.

Duminică dimineață, rețeaua de stat grecească ART a raportat că toți cei opt membri ai echipajului avionului au murit în accident. Potrivit rapoartelor și martorilor oculari ai agenției de presă din Atena, avionul ardea și au auzit explozii. Apărarea Civilă a Greciei le-a spus locuitorilor care locuiesc în apropierea locului accidentului să țină ferestrele închise și să nu pornească aparatele de aer condiționat.

Fotografiile de pe telefonul mobil făcute de locuitorii din zonă au arătat avionul în flăcări înainte să se prăbușească.

Philippos Anastasiades, primarul din Pangio, care a fost afectat de accident, a declarat că avionul transporta 12 tone de „materiale periculoase”, care ar putea fi muniții. El a spus ART că nu erau materiale chimice sau nucleare la bord.El a adăugat că armata era în drum spre locul accidentului.Potrivit presei locale, vaporii toxici s-au răspândit în aer de la 12 tone de „substanțe toxice” care se aflau la bordul avionului. Nu este încă clar ce fel de substanță. La început, în zonă au fost trimiși un număr mare de pompieri, ambulanțe și polițiști înainte de a se retrage din loc și a instruit jurnaliştii și observatorii să plece imediat din cauza exploziilor continue.

Un pompier a declarat pentru ERT de stat că așteaptă forțele speciale și că doi dintre colegii săi au fost transportați la spital din cauza dificultăților de respirație. Avionul aproape că s-a prăbușit în case și se pare că a distrus stâlpi de electricitate atunci când s-a prăbușit. Electricitatea a fost întreruptă temporar din satele din jur.

Calea de zbor a avionului afișată pe site-ul Flydradar 24 – pentru a monitoriza zborurile – a arătat că avionul ajunsese deja în nordul Mării Egee, lângă Peninsula Halkidiki, înainte de a se întoarce și de a se îndrepta spre Kavala.

 

Prim-ministrul Mitsotakis .. Extinderea suportului pentru factura de energie electrică pentru iunie