Elefsina: Așa se va face „Calea Sacră a mării” – Vezi videoclipul
Elefsina: Așa se va face „Calea Sacră a mării”
Număratoarea inversă a început. Au mai rămas doar câteva săptămâni până când Elefsina va fi declarată oficial noua capitală culturală a Europei pentru 2023 și totul se mișcă într-un ritm foarte rapid. Printre priorități se numără și un plan ambițios: Să realizeze interconectarea maritimă a Elefsinei cu Pireul, prin 7 municipalități, care să „ciopleze” o nouă „Cale Sacră a mării”.
Aceasta este o inițiativă a Organizației Portului Pireu (OLE) și „Capitala culturală Elefsina 23”, cu care, în calitate de CEO al OLE Apostolos Kamarinakis și directorul artistic general al „Capitala culturală Elefsina 23 a Europei”, subliniază lui APE-MBE Michael Marmarinos, va crea o nouă plusvaloare în orașul Elefsina și va da un impuls puternic dezvoltării turismului. De fapt, domnul Marmarinos vorbește despre crearea unei „a doua amintiri” lângă Calea Sacră terestră istorică a Misterelor Greciei antice.
Departamentul de audio-vizual al APE-MPE Servicii video cu drone și camere au înregistrat părți ale traseului, cum ar fi în fața zonei mării, unde a avut loc istorica bătălie navală de la Salamina, care va fi și vârful suliței. în evenimentele culturale planificate în Calea Sacră maritimă, precum și în strâmtoarea trecătoarei Aspropyrgos către Elefsina. Totodată, prin povestirea șefului muzeelor și siturilor arheologice din Attica de Vest, Kalliopi Papageli, am înregistrat în videoclipul pe care îl lansăm astăzi, monumentele arheologice pe care le întâlnim pe traseul terestră de la Atena până la portul din Elefsina.
Această idee originală va fi implementată cu nave de tip deschis, va începe din Pireu (probabil de la Pasalimani) va trece prin strâmtoarea istorică Salamina, va traversa Keratsini, Perama, Haidari și Aspropyrgos și se va termina în port într-un la mică distanță de situl arheologic.