Alocație pentru copii-A21: Cine va primi și rate „extra” la sfârșitul lunii

Alocație pentru copii-A21

Plata a 15 alocații de către OPEC vine la sfârșitul lunii (vezi datele aici ), mulți întrebându-se dacă se va plăti din nou o tranșă „în plus” din alocația pentru copil-A21.

Aceste întrebări sunt puse de beneficiari care nu au primit „bonusul Mitsotaki” în plata regulată anterioară din diverse motive, care au avut de-a face în principal cu întârzierea cererilor lor.

Pentru cei care nu au primit încă banii, trebuie clarificate următoarele:

S-a dat majorarea extraordinară a Alocației pentru Copii votată la data de 31.03 și se acordă pentru fiecare copil, tuturor beneficiarilor Alocației pentru anul 2022 . Pe 21 aprilie a fost plătită celor care au primit deja prima rată în 2022, adică la 577.105 beneficiari.

Pentru ceilalți beneficiari ai alocației pentru copil pe anul 2022, rata extraordinară se va achita, respectiv, după aprobarea cererii acestora și în următoarea plată programată de către OPEC , adică va fi plătită celor care solicită ulterior și devin beneficiari până la data programul se încheie pe 15 ianuarie 2023.

Acest lucru, în practică, înseamnă că cei care au aplicat ulterior, au aprobat și nu au plătit în plata obișnuită în luna martie și speciala în aprilie, vor primi rata specială la sfârșitul lunii mai împreună cu cele două plăți regulate.

Nu vor mai fi plăți de urgență pentru cei care au primit -o deja (sau cel puțin nu a fost anunțat așa ceva de către guvern).

ENFIA 2022: Tot ce trebuie să fii atent în declarațiile din acest an