Explozie puternică în Centrul Pireului: Un Crater și Pagube Extinse pe O Rază de 100 de Metri

Chiar și după câteva ore de la explozie zona amintește de un peisaj afectat de bombardament, cu pagube materiale vizibile. Obiecte metalice și fragmente de vitrine au fost găsite la o distanță considerabilă de epicentrul exploziei, iar unda de șoc a afectat case și magazine pe o rază extinsă.

Evenimentul tragic s-a petrecut în jurul orei 01:15 dimineața pe strada Filonos când persoane neidentificate au apropiat-se de intrarea în clădirea ce găzduia diverse afaceri printre care magazine cu amănuntul o companie de transport maritim o companie de asigurări și cabinete de avocatură. Aceștia au plasat o bombă extrem de puternică conform informațiilor ELAS utilizând un dispozitiv exploziv probabil amplasat într-un recipient metalic conținând o cantitate semnificativă de material exploziv și o siguranță cu ardere lentă utilizată pentru detonare.

Άνοιξε κρατήρας από την έκρηξη στο κέντρο του Πειραιά – Ζημιές σε ακτίνα  100 μέτρων

Άνοιξε κρατήρας από την ισχυρή έκρηξη στον Πειραιά - Zougla

Ισχυρή έκρηξη σε κατάστημα στον Πειραιά – Μεγάλες υλικές ζημιές - ertnews.gr

Έκρηξη στον Πειραιά: Βίντεο από κάμερες ασφαλείας «σαρώνει» η ΕΛ.ΑΣ. -  Σχηματίστηκε τεράστιος κρατήρας

La locul incidentului polițiștii din cadrul Compartimentului Eliminare a Articolelor Explozive (E.D.E.M.) au ridicat fragmente rămase începând în paralel ancheta de securitate. Aceasta implică analiza materialelor de pe camerele de securitate și declarațiile martorilor în încercarea de a elucida circumstanțele exacte ale exploziei.