Companiile aeriene grecești anulează zborurile din cauza grevei generale de miercuri

Companiile aeriene grecești anulează zborurile

ATENA GRECIA – Principalele companii aeriene din Grecia au anunțat anulări de zboruri interne și internaționale și modificări de program pentru miercuri din cauza sindicatelor controlorilor de trafic aerian și lucrătorilor din aviația civilă care au participat la o grevă generală la nivel național în acea zi.

Greva de 24 de ore convocată de sindicatele din sectorul privat și public din țară este de așteptat să închidă majoritatea serviciilor din țară și să perturbe transportul public în marile orașe. Sindicatele cer ca salariul minim, care în prezent se ridică la puțin peste 700 de euro (dolari) pe lună pentru muncitorii salariați, să fie majorat și să fie reduse taxele.

„Lucrătorii din țara noastră, atât din sectorul public, cât și din cel privat, se luptă cu prețurile mari care înăbușă familiile și cetățenii”, se arată într-un comunicat al sindicatului funcționarilor publici ADE. El a spus că creșterea costului energiei, combustibilului și mărfurilor de bază reduce salariile muncitorilor.

Aegean Airlines și filiala sa, Olympic Air, au anunțat și anularea a 50 de zboruri interne și modificarea orarelor pentru alte 42, dintre care majoritatea sunt internaționale.

Controlorii de trafic aerian plănuiesc să participe la greva de miercuri cu o concediere de șase ore, între orele 10:00 și 16:00, ora locală. Membrii sindicatelor din aviația civilă sunt așteptați să participe la greva completă de 24 de ore.

În Atena, metroul va circula doar aproximativ șase ore, iar taxiurile sunt programate să rămână departe de străzi de la șase dimineața miercuri până joi dimineața. De asemenea, sindicatele plănuiesc să organizeze miercuri dimineață miercuri dimineață în oraș mitinguri de protest.

Autobuzele au fost programate să circule timp de 12 ore începând cu ora 9 dimineața, toate zborurile fiind anulate dimineața devreme și seara târziu. Feriboturile către și dinspre insulele grecești au fost programate să rămână restricționate în porturi de marți la miezul nopții până miercuri la miezul nopții.

Un inel care importa alcool etilic ilegal din Bulgaria a fost demontat – 19.200 de litri au fost confiscați