O rețea de infractori care a comis furturi separate din locuințe și afaceri din zona Attica a fost dezmembrată.

Până în acest moment, ancheta a dezvăluit 8 cazuri distincte de furturi din magazine, companii și case din Omonia, Peristeri, Kifisia, Penteli, Nea Erythraia și Metamorfosi.

Gruparea, responsabilă de furturi și spargeri în locuințe, magazine și companii din diverse zone ale Attica, a fost destructurată de Parchetul pentru Infracțiuni de Proprietate al Securității Attica. Un cetățean de 29 de ani a fost reținut în calitate de membru al acestei organizații criminale, fiind deja emis un mandat de arestare pentru furturi repetate și tentative de furturi grave.

În plus, un alt individ de 35 de ani a fost identificat și este căutat în continuare, iar alți doi membri ai grupului (ambii în vârstă de 30 și 38 de ani) sunt deja în detenție pentru infracțiuni similare.

Potrivit anchetei, cel puțin din iunie 2022, suspecții au pus la cale această rețea infracțională cu scopul de a comite jafuri. Aceștia au furat în principal bani, dispozitive electronice și ceasuri, pe care le-au vândut ulterior, obținând profituri semnificative.

În special, în ceea ce privește modul de acțiune al grupării, aceștia alegeau să acționeze în momentele în care magazinele sau companiile nu erau deschise sau când proprietarii se aflau departe de case. În cazurile în care locuințele aveau sisteme de alarmă, suspecții dezactivau sirena exterioară, introducând-o într-o găleată cu apă pentru a opri sunetul.

Membrii grupării foloseau mașini pentru a se deplasa, iar după ce identificau țintele, își parcau vehiculele în apropiere pentru a facilita evadarea. Cel puțin un membru avea rolul de șofer.

În timpul comiterii furturilor, suspecții își ascundeau fețele sub capioane cu glugă de tip “full face” și comunicau între ei folosind radiouri tip walkie-talkie.

Pe lângă cele 8 cazuri de furturi deja identificate din magazine, companii și locuințe din Omonia, Peristeri, Kifisia, Penteli, Nea Erythraia și Metamorfosi, investigațiile continuă pentru a dezvălui întreaga dimensiune a activităților infracționale ale acestei grupări.

Persoana arestată a fost adusă în fața parchetului pentru a fi audiată.

Share the news with your friends