Municipiul Atena declară stare de urgență din cauza temperaturilor ridicate începând de marți

Rezumatul stirilor

Sub sloganul de pregătire și protecție, Municipiul Atena a anunțat activarea planului de urgență începând de marți, 25 iunie 2024, în pregătirea așteptatului val de căldură care va mătura capitala în zilele următoare, conform așteptărilor Autoritatea Naţională de Meteorologie (EMY).

Detalii stiri:

Măsurile luate includ protejarea cetățenilor, în special a grupurilor vulnerabile, și asigurarea securității spațiilor verzi și a dotărilor publice. Camerele cu aer condiționat din cluburile de prietenie au fost, de asemenea, deschise zilnic de la 9:00 la 21:00 în mai multe locații din oraș pentru a răspunde nevoilor cetățenilor.

Mai mult, clinicile municipale au activat „linia de căldură” la care cetățenii pot suna pentru a obține sfaturile și îndrumările medicale necesare în timpul zilei.

Echipele de lucru specializate de la Centrul de Primire și Solidaritate (KYADA) oferă, de asemenea, sprijin imediat persoanelor fără adăpost, oferind mese complete, apă rece și alte necesități, în cooperare cu serviciile sociale și medicale.

Poliția orașului lucrează non-stop pentru a asigura siguranța cetățenilor, inclusiv patrule călare pe dealul Lykavitos și supraveghere aeriană folosind sisteme de aeronave fără pilot, în cadrul planului de protecție civilă.

Municipalitatea din Atena oferă și o aplicație gratuită care oferă informații în timp real despre temperaturi și instrucțiuni de siguranță, pe lângă locațiile punctelor reci și nivelurile de poluare a aerului din oraș.

Municipalitatea face apel la toți cetățenii și companiile să își ajusteze programele și programele zilnice pentru a evita orice probleme rezultate din căldura extremă, subliniind totodată importanța cooperării comune pentru a menține siguranța tuturor.

Pentru mai multe informații și asistență:
– Site: aici
– Linie de urgență: 2103638049