Heraklion, un tânăr palestinian acuzat că a agresat o fetiță de 2,5 ani, este în închisoare

Un palestinian de 21 de ani din Heraklion a fost reținut sub acuzația de agresiune fizică a unei fetițe de doi ani și jumătate. Mama fetei a fost eliberată în condiții restrictive. Cercetările sunt în desfășurare pentru a stabili condițiile de viață ale minorei și a stabili custodia acesteia. Organizația umanitară „Child Smile” oferă sprijinul său deplin fetei și solicită publicului să raporteze orice incident de abuz asupra copiilor.
Un palestinian de 21 de ani a fost reținut în Heraklion sub acuzația de agresiune fizică a unei fete de doi ani și jumătate, fiica partenerului său. Decizia de reținere a venit după aprobarea anchetatorului și a procurorului, în timp ce mama copilului a fost eliberată în condiții restrictive, inclusiv împiedicând-o să părăsească țara și impunându-i să meargă cu regularitate la secția de poliție.
Detalii despre incident

Potrivit avocatului apărării, tânărul a negat acuzațiile la adresa sa, susținând că vânătăile suferite de copil au rezultat din căderea în baie. Avocatul a cerut să fie efectuată o anchetă socială pentru a se stabili condițiile de viață ale minorei, pe lângă o anchetă pentru a stabili cine o va lua în custodie în viitor.
Cazul a ieșit la iveală după ce autoritățile au primit o plângere de la un vecin care a auzit zgomotele micuței care plângea. Fata a fost ulterior dusă la spital, unde au fost găsite semne care indică abuz fizic.

Surse din poliție au explicat că tânărul a ridicat anterior îngrijorarea autorităților, acesta fiind arestat în urmă cu două săptămâni sub acuzația de neglijarea supravegherii minorului. În acel incident, copilul a fost găsit rătăcind singură lângă casa mamei și a partenerului ei, ceea ce a determinat un vecin să raporteze incidentul.


Poziția organizațiilor umanitare

Centrul Național pentru Abuz și Exploatare, afiliat organizației „Child Smile”, a anunțat că a primit un raport prin intermediul liniei fierbinți pentru copii SOS 1056 de la un cetățean care afirmă că fata a fost supusă abuzului fizic. În declarație se spunea că copilul a primit tratament la Spitalul Bakrit și că organizația i-a oferit deplin sprijin copilului și familiei ei.

Organizația a confirmat comunicarea continuă cu spitalul și a explicat că copilul se află în stare bună sub îngrijirea bunicii sale. Ea și-a exprimat, de asemenea, disponibilitatea de a acoperi toate nevoile fetei și de a o sprijini prin voluntari.
La încheierea declarației, „Zâmbetul copilului” a îndemnat publicul să raporteze orice incident de abuz asupra copiilor prin intermediul liniilor telefonice disponibile 24 de ore pe zi. Organizația a subliniat importanța investigării fiecărui caz de către Parchetul și poliția pentru a asigura protecția copiilor și a drepturilor acestora într-un mediu sigur și protejat.