După ce a repetat o serie de incendii devastatoare, ministrul Protecției Civile face apel la urmărirea penală a infractorilor

Într-o escaladare de scene îngrozitoare, lumea este orbită de o serie de incendii devastatoare în mai multe locuri din Grecia, iar în acest context, ministrul Protecției Civile, Vassilis Kikilias, a indicat că incendierii sunt oameni degenerați care aprind aceste incendii cu ajutorul lor. comportament rușinos și disprețuitor.

Într-un discurs televizat de joi, ministrul Protecției Civile a subliniat că acești oameni fac ravagii, amenințând pădurile noastre verzi, proprietățile noastre și, mai ales, viețile umane. Kikilias a remarcat că aceste acțiuni nu mai reprezintă doar o problemă de mediu, ci o amenințare directă la adresa vieților umane.

Ministrul nu numai că a condamnat, dar a raportat că autoritățile au arestat unii suspecți și că lucrează din greu pentru a descoperi împrejurările incidentelor. Este de remarcat faptul că au existat nouă încercări ale incendiarilor de a porni noi incendii la poalele Muntelui Parnitha, cea mai mare pădure din jurul capitalei, Atena.

În mod remarcabil, aceste incendii au izbucnit în mai multe zone aproape simultan, ceea ce indică o coordonare atentă de către incendiari.

În căutarea dovezilor accidentelor, autoritățile au apelat la un pickup argintiu despre care se crede că ar fi implicat în evenimentele dezastruoase. Pe de altă parte, Kikilias nu a ezitat să transmită un mesaj puternic și strict, subliniind că aceste acțiuni sunt complet inacceptabile, ci mai degrabă obscene și criminale.

El a spus că unii dintre acești incendiari au comis o crimă împotriva țării noastre și că nu vor scăpa de pedeapsa lor. Vă vom găsi și veți fi tras la răspundere”, au confirmat cu forță și încredere cuvintele lui Kikilias. Pe de altă parte, poliția și serviciul de informații grecesc (EYP) lucrează din greu pentru a investiga aceste evenimente oribile, pentru a se asigura că cei responsabili sunt adus în faţa justiţiei.

Share the news with your friends