Insula Zakynthos: Un Nou Record de Cuiburi de Țestoase Căuțene – Depășind 1.800

În anul 2023, plajele golfului Laganas din Zakynthos au fost mărturie pentru un fenomen uimitor: peste 1.800 de cuiburi de țestoase căuțene au fost înregistrate, marcând un moment deosebit în ultimele patru decenii pentru această insulă. Această descoperire importantă a fost confirmată de către Organizația pentru Mediul Natural și Schimbările Climatice (OFYPEKA).

Acest eveniment reprezintă o confirmare a tendinței ascendente în creșterea populației de țestoase marine în Marea Mediterană în ultimul deceniu. Această dezvoltare pozitivă este rezultatul eforturilor susținute de protejare a speciilor, eforturi care au fost desfășurate consecvent în decursul a patru decenii, atât la nivel național în Grecia, cât și la nivel internațional.

Insula Zakynthos: Un Nou Record de Cuiburi de Țestoase Căuțene - Depășind 1.800

De remarcat este faptul că numărul de cuiburi de țestoase înregistrate în acest an a depășit chiar nivelurile înregistrate în anul 2020, un an special marcat de pandemia de Covid-19 care tocmai izbucnise. Această pandemie a avut un impact semnificativ asupra numărului de vizitatori în Zakynthos, ducând la o reducere drastică a acestora.

Dintre cuiburile de țestoase create în Zakynthos în acest an, se estimează că peste 200.000 de pui de țestoasă vor porni într-o călătorie plină de semnificație către marea vastă. Unele dintre aceste pui, peste aproximativ 25 de ani, vor reveni pe aceleași plaje pentru a-și îndeplini un ritual esențial al vieții: reproducerea. Acest ciclu vital contribuie semnificativ la supraviețuirea acestei specii protejate și ne oferă o perspectivă remarcabilă asupra interconectării naturii.

Share the news with your friends