Arestarea a doi polonezi suspectați că au fotografiat o bază navală din Salamina: o încălcare a securității care stârnește controverse

Autoritățile elene au reușit să aresteze doi cetățeni polonezi într-un nou incident care stârnește controverse și vine ca o nouă etapă într-o serie de încălcări de securitate în apropierea instalațiilor militare.

Incidentul s-a produs în partea de nord-est a insulei Salamina, unde cei doi suspecți au luat cu asalt perimetrul fortificat al Bazei Navale Salamis, cunoscută drept cea mai mare bază navală a Marinei Elene.

Potrivit informațiilor disponibile, polonezii, cu vârste de 20 și 24 de ani, au fost depistați luni seara târziu în interiorul zonei interzise, ​​unde făceau fotografii ale unității din jur.

Autoritățile au confiscat de la suspecți o dronă, o cameră și două telefoane mobile, fiind acuzați de încălcarea măsurilor de securitate într-o zonă fortificată.

Este de remarcat faptul că acest incident nu este primul de acest gen, deoarece baza navală a fost martoră la evenimente similare anterior, doi bărbați au fost arestați în iunie 2023 sub acuzația de spionaj după ce au intrat în zona restricționată, iar rapoartele de securitate indicau că erau beți.