Indemnizatie de incalzire: Plata noua pentru beneficiari – Cand banii intra in conturi

Indemnizatie de incalzire

Indemnizație de încălzire: A început numărătoarea inversă pentru următoarea plată a indemnizației de încălzire, care va avea loc mâine, vineri (29/4) . Această plată se aplică tuturor achizițiilor care au fost facturate până la 31 martie 2022 și sub rezerva înregistrării datelor solicitate până la 15 aprilie 2022 .

Indemnizația se plătește celor care au achiziționat petrol sau gaze sau alți combustibili pentru încălzire și celor care cumpără lemne de foc sau peleți pentru cei care locuiesc permanent în zonele montane.

Ultima plată a indemnizației a fost efectuată vineri, 25 februarie, către 457.742 de beneficiari pentru toate achizițiile facturate până la 31 ianuarie 2021 iar cererea a fost înregistrată până la 15 februarie 2022.

Indemnizația se plătește celor care au achiziționat petrol sau gaze sau alți combustibili pentru încălzire și celor care cumpără lemne de foc sau peleți pentru cei care locuiesc permanent în zonele montane.

Baza de calcul a indemnizației este de 300 de euro (această sumă se înmulțește cu zilele de nota, care sunt un factor care variază de la 0,12 la 1,62 în funcție de frigul zonei), în timp ce indemnizația minimă este de 750 de euro.

In special pentru gaze naturale , actele de achizitie pentru perioada 1.10.2021 – 31.3.2022, cu data emiterii documentului de plata pana la 16 mai 2022 vor fi inregistrate pana la 31 mai 2022 cu valoarea indemnizatiei corespunzatoare fiind plătit până la data de 15 iunie 2022.

Se reamintește că alocația de încălzire se acordă pentru consumul de combustibili termici subvenționați și de energie termică prin termoficare , pentru proprietățile care sunt considerate reședință principală la momentul depunerii cererii, fie că sunt închiriate, fie sunt furnizate gratuit sau sunt proprietate privată.

În special pentru acordarea alocației de încălzire către consumatori:

– lemn de foc și biomasă, o condiție suplimentară este ca proprietatea să fie situată într-o așezare cu o populație egală sau mai mică de 3.500 de locuitori și cota de subvenție corespunzătoare să fie egală sau mai mare de 0,8;

– energie termica prin termoficare, ca o conditie suplimentara proprietatea este situata intr-unul din municipiile Serres, Eordaia, Kozani, Amyntaio sau Megalopolis.

Fiecare beneficiar are dreptul la o subvenție pentru un singur tip de combustibil pentru încălzire sau numai energie termică prin termoficare.

Cei care:
-a deținut în 2020 mașini de peste 1.928 de centimetri cubi, bărci peste 5 metri și avioane,
-în cursul anului 2021 au declarat „oaspeți”,
-au avut 2020 I.X. mașini mai mult de două.

Poliția americană oprește o mașină care se conduce singur – video