Ministrul grec al Sănătăţii este atacat cu iaurt

Ministrul grec al Sănătății, Thanos Plevis, a fost atacat de un producător de iaurt în timp ce lua prânzul cu soția și copiii săi la un restaurant din Petralona, ​​Atena, duminică.

Într-o postare pe Twitter, ministrul Blevris a încărcat două fotografii și a dat vina pe „stângii” pentru atac. Adăugând că cei doi copii ai săi, în vârstă de 8 și 13 ani, au fost și ei răniți de ceștile cu iaurt.

Ministrul a cerut tratament într-un spital din Atena la câteva ore după accident. Într-o declarație către spital, s-a raportat că ministrul și-a revenit după o leziune ușoară cu umflătură la ochiul stâng și a fost externat sănătos.

Potrivit efsyn daily, nu este încă clar câți atacatori au fost implicați sau dacă au scandat vreun slogan în timpul incidentului.

Purtătorul de cuvânt al guvernului, Akis Skirtsos, a declarat că atacul a fost „un atac direct asupra democrației însăși și a dreptului fiecărui cetățean de a se mișca liber și de a se simți în siguranță” și a cerut condamnarea imediată și fermă din partea tuturor partidelor politice.

Câțiva miniștri de guvern și-au exprimat, de asemenea, solidaritatea cu Plevris pe Twitter, totuși mulți greci în postura de ministru și activiști în rețelele sociale i-au criticat politica de sănătate și l-au acuzat că a dezmembrat sistemul public de sănătate.